Vrouw met elektrische lader in haar handen,

10 redenen om te kiezen voor zakelijk elektrisch rijden

Wat wordt je volgende bedrijfsauto of leasebak? We geven je tien redenen om voor een elektrisch model te kiezen. De weg naar elektrisch rijden en laden is open voor ondernemers: pluspunten genoeg. Na het lezen van dit artikel is van drempelvrees geen sprake meer. En eenmaal omgeschakeld, wil je nooit meer terug.

1. Benzineauto’s gaan uit productie

Langzaam nemen we afscheid van benzine- en dieselmotoren. Nog even en ze rollen niet meer van de band. Zo rijden we vanzelf een duurzame toekomst tegemoet. We zetten de wetgeving over het uitfaseren van benzine- en dieselauto's onderaan dit artikel op een rij. De vraag die dan overblijft is: rijdt jouw onderneming voorop?

2. Er is voor ieder wat wils

Bijna iedere autofabrikant heeft een elektrisch model. Elektrisch rijden is daarmee niet meer alleen voor mensen met een goed gevulde portemonnee: er zit voor iedereen wel wat bij. Sommige fabrikanten storten zich nu al volledig op de productie van enkel hybride en elektrische modellen.

3. Het aantal laadpunten neemt toe

In Nederland zie je niet alleen steeds meer elektrische auto’s: ook steeds meer laadpunten. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond. De kans dat je dus ooit met een lege accu langs de weg staat is gering. Heel gering.

4. Duurzaam ondernemen start hier

Je auto weerspiegelt het imago van je bedrijf. Met een elektrische auto maak je dan ook indruk. Je neemt je visie letterlijk en figuurlijk mee naar je opdrachtgevers. Je laat zien dat je niet achter de meute aan loopt, maar durft te leiden.

Ben jij klaar voor een vooruitstrevende voorbeeldfunctie? Vul het formulier in en vraag direct een offerte voor elektrisch laden aan.

5. Bijtelling, bijtelling, bijtelling

Met een auto van de zaak betaal je bijtelling. Maar let wel: hoe schoner je auto, hoe minder bijtelling je betaalt. Vanaf 2021 betaal je voor een elektrische auto 12% bijtelling. Vergeleken met de 22% van een semi-elektrische, benzine- of dieselauto, scheelt dat een hoop.
10 redenen om te kiezen voor zakelijk elektrisch rijden

6. Zuinig, stil en comfortabel

Een elektrische bolide rijdt net zo fijn als een automaat. Je rijdt niet alleen zuinig en muisstil: ook heb je direct volledige trekkracht. Autorijden is dus net zo comfortabel als je gewend bent. Misschien zelfs nog comfortabeler.

7. Laden is net zo makkelijk als tanken

Het is misschien even wennen, maar de handeling verschilt weinig van tanken. Het duurt alleen iets langer, zeker zonder snellader. Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen zo rap, dat laden uiteindelijk net zo snel is als tanken. Voor nu heb je nog even een pauze van het rijden. Ook niet verkeerd, want van koffie en een broodje laad je zelf ook op.

8. Voor de generaties na ons

De auto is nog steeds het meest gebruikte vervoersmiddel in Europa. Het is dan ook hét middel waarmee we verduurzaming in gang zetten. Omdat een elektrische auto geen CO₂ uitstoot of fijnstof achterlaat, draag je direct bij aan een betere wereld voor toekomstige generaties.

9. Fiscale voordelen

Zet je als ondernemer een elektrische auto op de zaak? Dan mag je gebruik maken van een aantal voordelige regelingen, zoals de Milieu Investeringsaftrek (MIA). Met deze regelingen verlaag je de fiscale winst zodat je minder belasting betaalt dat jaar. En je betaalt geen motorrijtuigenbelasting.

10. Energieneutraal rijden

Elektrisch rijden is al fantastisch, maar elektrisch rijden op groene stroom is het summum. Je rijdt dan energieneutraal. Met een laadpunt van Eneco ben je dan ook een echte koploper van de energietransitie. Samen schakelen we om naar schoner, slimmer en duurzamer.

Elektrische auto's: heel normaal

Wetgeving stimuleert de productie en verkoop van elektrische auto’s. Sterker nog, benzine- en dieselmotoren gaan helemaal verdwijnen. We zetten het hiernaast voor je op een rij. Een extra stimulans om een koploper te worden. En onthoud: eenmaal omgeschakeld, wil je nooit meer terug.

Loop vooruit op de wetgeving

  • In 2025 heeft 50% van de nieuw verkochte auto's een elektrische aandrijflijn en stekker. En minimaal 30% is volledig elektrisch.
  • In 2030 mogen er alleen nog emissieloze auto’s verkocht worden.
  • In 2050 mogen er alleen nog emissievrije auto’s rondrijden.
Dit artikel is geschreven in samenwerking met MT/Sprout. Het originele artikel lees je hier.

Meer inspiratie

Eneco monteur op een windmolen

Klimaatneutraal: wat is dat?

Ontdek het hier
Hoe onze klimaatacties in een stroomversnelling raken dankzij elektrische auto’s

CO₂ compenseren? Gas erop!

Lees hier hoe