Lachend zakenvrouw op een roze achtergrond

Modelcontract: voor flexibele ondernemers

Voordelige energie, maar geen verplichtingen? Dat krijg je bij het Eneco Modelcontract. Je kunt namelijk elke dag opzeggen en hebt een korte opzegtermijn. Iets voor jouw bedrijf?

De voordelen van Modelcontract

Voordelige en variabele leveringsprijs
Elke dag opzegbaar met een termijn van 9 dagen
Makkelijk te vergelijken met andere energieleveranciers

Voor ondernemers die nergens aan vast willen zitten

Energiecontracten van verschillende energieleveranciers vergelijken kan lastig zijn. Elke energieleverancier bepaalt namelijk zelf hoe zo’n contract eruit ziet. Daarom hebben alle energieleveranciers een modelcontract. Dat contract bestaat uit vaste onderdelen en is dus voor elke energieleverancier hetzelfde. Elk modelcontract is voor onbepaalde tijd en heeft variabele tarieven. Wanneer je een contract voor onbepaalde tijd hebt, kan dit tussentijds wijzigen. We informeren je hier minimaal 30 dagen van tevoren over.
man met tablet op de bank
Windmolenpark op zee

EcoStroom en (Aard)Gas

Je maakt een groene keuze als je voor Eneco kiest. Bij ons krijg je namelijk altijd 100% groene stroom, namelijk Eneco EcoStroom®. Daarnaast krijg je Eneco (Aard)Gas voor een comfortabel warm kantoor.

Tarieven van Eneco Modelcontract

Het Eneco Modelcontract heeft een onbepaalde looptijd en variabele leveringstarieven. Dit houdt in dat de tarieven voor stroom en gas (de tarieven per kWh en m3 en de vaste leveringskosten) kunnen wijzigen. Eneco informeert je altijd persoonlijk en op tijd bij wijzigingen. Goed om te weten: we wekken met elkaar steeds meer duurzame stroom op, vooral overdag. Vraag en aanbod verandert hierdoor en dit zorgt voor andere prijzen op de energiemarkt. Hierdoor liggen normaal- en daltarieven steeds dichter bij elkaar of zijn gelijk.

Product Tarief
Stroom per kWh normaal € 0,16647
Stroom per kWh dal € 0,16647
Stroom per kWh enkel € 0,16647
Gas per m³ € 0,51069
Vaste leveringskosten stroom per maand € 28,09091
Vaste leveringskosten gas per maand € 6,60331

Bovenstaande tarieven zijn exclusief btw en Energiebelasting (€ 0,1088 per kWh en € 0,58301 per m³; prijspeil 2024) bij aansluitingen t/m 3 x 80 ampère en een verbruik van maximaal 10.000 kWh per jaar; bij een standaard gasverbruik van minder dan 5.000 m³ gas per jaar en een G6 gasmeter of kleiner, die niet meer dan 40 m³ gas per uur doorlaat. De gasleveringstarieven zijn inclusief gasregio toeslag gas. Deze overheidsheffingen kunnen jaarlijks wijzigen, waardoor je totale leveringstarief per jaar kan verschillen. Je ontvangt jaarlijks een vermindering op de energiebelasting, verrekend op je jaarnota. Dit kan ook € 0 zijn als er geen sprake is van een verblijfsfunctie op je adres. Kijk voor alle overige energiebelastingtarieven op de website van de Belastingdienst.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. Bekijk de modelcontractvoorwaarden.

Je betaalt ook netbeheerkosten. Dit zijn de kosten voor je aansluiting en voor het transport door de netbeheerder. Het bedrag wordt door ons namens de netbeheerder bij je in rekening gebracht. De netbeheerkosten veranderen niet als je overstapt van energieleverancier. Bekijk op www.mijnaansluiting.nl wie je netbeheerder is. 

Lees hier alles over saldering en terugleververgoeding. Bekijk de voorwaarden over saldering en terugleververgoeding in het Algemeen Tarievenblad Eneco MKB.

De getoonde tarieven gelden voor de situatie in je pand op basis van het aantal (actieve) telwerken. Per 1 juli 2021 heb je een slimme meter nodig om op het normaal- en daltarief afgerekend te kunnen worden. Heb je die niet, dan word je vanaf dat moment automatisch op het enkeltarief afgerekend. Wijzigt de methode van meten? Dan wordt je verbruik afgerekend conform de nieuwe situatie in je pand.

Contractvoorwaarden Eneco Gas Modelcontract

In de voorwaarden vind je alle details van het Modelcontract.

Contractvoorwaarden Eneco EcoStroom® Modelcontract

In de voorwaarden vind je alle details van het Modelcontract.

Bel ons voor je zakelijke Modelcontract

Voordelige energie en de vrijheid om op te zeggen wanneer je wilt? Dan is het Modelcontract wat voor je. Neem contact met ons op om het Modelcontract voor je bedrijf af te sluiten.Eneco Modelcontract voor mkb

Modelcontract afsluiten? Neem contact met ons op en we regelen het voor je.