Vermindering of vrijstelling van energiebelasting

Je betaalt energiebelasting over het energieverbruik van je bedrijf. In sommige gevallen heb je recht op een verlaging of vrijstelling van die belasting. Die vraag je aan door een ondertekende verklaring naar ons te sturen. Bekijk de lijst met verklaringen op deze pagina.Je betaalt energiebelasting over het energieverbruik van je bedrijf. In sommige gevallen heb je recht op een verlaging of vrijstelling van die belasting. Die vraag je aan door een ondertekende verklaring naar ons te sturen. Bekijk de lijst met verklaringen op deze pagina.
Illustratie van man met document in zijn hand

Verblijfsfunctie

Je bedrijfspand moet een verblijfsfunctie hebben als je vermindering of vrijstelling van energiebelasting wil aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan een kantoor of winkel.

Verklaringen

In de onderstaande gevallen kun je recht hebben op een vermindering of vrijstelling van de energiebelasting. Bekijk welke situatie op jouw bedrijf van toepassing is. Daaronder klik je direct de verklaring(en) aan die je nodig hebt voor vermindering of vrijstelling.

Er zijn diverse aansluitingen in je bedrijf met dezelfde functie


Bijvoorbeeld meer dan één stroommeter. Het verbruik van aansluitingen met dezelfde functie kun je optellen, dat noemen we ook wel sommeren.

Verklaring sommering energiebelasting met complexbenadering (PDF)
 

Je hebt diverse aansluitingen per WOZ-object


Je mag aansluitingen die tellen als één locatie of pand bij elkaar optellen. Bij deze verklaring moet je altijd een WOZ-beschikking meesturen. Dit hoef je maar één keer te doen voor alle aansluitingen van de locatie samen.

Verklaring WOZ-object energiebelasting (PDF)

Je bedrijf heeft een laadpunt voor elektrische auto’s


Je hebt recht op een verlaagd tarief als je een laadpunt voor elektrische voertuigen hebt. Dit laadpunt moet wel een zelfstandige aansluiting hebben.

Verklaring oplaadinstallatie voor elektrische voertuigen met zelfstandige aansluiting (vermindering) (PDF)

Veelgestelde vragen

Vrouw lachend, neem contact op

Kom je er niet uit?

Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via

  • E-mail
  • Eneco digitale assistent
  • Telefoon

We helpen je graag.