Wat is de Eneco EnergieCoach?Eenvoudig energie besparen
De Eneco EnergieCoach helpt je om te voldoen aan de informatieplicht die hoort bij de Wet milieubeheer. Je krijgt 24/7 inzicht in de maatregelen die voor jou financieel interessant of wettelijk verplicht zijn. Het online dashboard is een erkend energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS).
Slim besparen met de Eneco EnergieCoach
Verdienen aan verduurzamen
Of je kunt besparen hangt van een aantal factoren af, bijvoorbeeld de grootte van je bedrijfspand en je energieverbruik. Voldoe je aan deze criteria? Dan is investeren in besparen met de Eneco EnergieCoach vast en zeker de moeite waard.

Ontdek hoe jouw bedrijf energie kan besparen

Zo werkt het
Ondernemers geven de EnergieCoach een 8,3

Casper van Lingen

Gijs van der Leeden

Wil van der Peet
Wanneer is de EnergieCoach geschikt voor jou?
Verduurzaam je energieverbruik
De Eneco EnergieCoach helpt ondernemers om eenvoudig te voldoen aan de eisen van de Wet milieubeheer en bijbehorende informatieplicht. Mooi meegenomen: je bespaart op je energiekosten én verduurzaamt je bedrijf snel en zonder risico of inspanning.

EnergieCoach
Besparen met inzicht
- Voldoe aan de informatieplicht
- 24/7 inzicht via online dashboard
- EnergieCoach Plus: bespaar tot 30% met een advies op maat
Veelgestelde vragen
- Het Activiteitenbesluit uit de Wet milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen om energie te besparen. De informatieplicht betekent dat je verplicht bent om uitgevoerde energiebesparende maatregelen te rapporteren. Met de informatieplicht wil de overheid de energiebesparing versnellen en de CO2-reductie in Nederland een impuls geven.
* Je bent verplicht energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van < 5 jaar te nemen.
* De maatregelen waar het om gaat, staan in de zogenaamde EML, de Erkende Maatregelenlijsten voor energiebesparing. Op www.informatieplichtenergiebesparing.nl kun je nalezen om welke energiebesparende maatregelen het gaat.
* De informatieplicht betreft zowel de energieverbruiken van je panden als de maatregelen die al wel of niet genomen zijn. Deze verplichting komt elke 4 jaar terug.
* Het niet melden kan leiden tot een dwangsom vanaf € 1.000 per week. Hetzelfde geldt per niet uitgevoerde maatregel. - Ja, er zijn enkele uitzonderingen. Als je bedrijf deelneemt aan de MJA3 en voldoet aan de verplichting kan het zijn dat je in overleg met bevoegd gezag vrijstelling krijgt. Glastuinbouwbedrijven die deelnemen aan het CO2-vereveningssysteem zijn uitgezonderd van de energiebesparingsplicht. Ook als je als bedrijf deelneemt aan het Emission Trading System (ETS) ben je vrijgesteld van deze regeling. Ten slotte bepaalt het bevoegd gezag bij de aanvraag van een omgevingsvergunning (milieu) steeds aan welke energiebesparingseisen je moet voldoen.
- De resultaten zijn zichtbaar in een online dashboard dat gekoppeld is aan jouw meetdata. Het dashboard is een erkend energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). Je kunt op elk gewenst moment een rapportage downloaden. Hiermee kun je intern en extern laten zien welke resultaten je al hebt geboekt en wat er nog komen gaat. Ook zie je hier de terugverdientijd van je acties.
- Je kunt in jouw online dashboard energiebesparende plannen maken en direct zien wat de financiële consequenties zullen zijn.
- Bij EnergieCoach Plus kijkt onze energiespecialist jaarlijks met je mee. Zo zien we direct of de genomen maatregelen wel het beoogde effect hebben. Als dit niet het geval is, zoeken we naar een nieuwe oplossing.