Slimme meter zakelijk

Je netbeheerder vervangt oude meters door slimme meters. De slimme meter voor gas of stroom lezen wij op afstand uit. Met deze meter hoef je geen zakelijke meterstanden door te geven. Lees hieronder meer over hoe het werkt.
Illustratie van een vrouw op haar telefoon met app mogelijkheden

Benieuwd naar je verbruik?

Vraag gemakkelijk en snel je energieverbruik op.

Het nut van een slimme meter voor bedrijven

De netbeheerder installeert een slimme meter in je bedrijfspand omdat het gemakkelijker is. Voor jou, maar ook voor je netbeheerder en Eneco. Je hoeft geen meterstanden meer door te geven omdat we ze maandelijks digitaal uitlezen. We sturen je ook maandelijks een overzicht van de meterstanden zodat je meer inzicht hebt in het zakelijke verbruik.

Slimme meter (wordt) geïnstalleerd

Alle energiemeters zijn eigendom van de netbeheerder. De netbeheerder is dus ook verantwoordelijk voor het installeren van een slimme meter. Als je zo’n meter krijgt, worden eerst de meterstanden van je oude energiemeter genoteerd. Zo zorgen we ervoor dat je meterstanden correct doorlopen en dat je alleen betaalt voor de energie die je ook daadwerkelijk verbruikt.

Slimme meters en privacy

De netbeheerder geeft elke maand je slimme meterstanden door aan ons. Dit gebeurt ook bij de jaarafrekening, als het bedrijf verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier. Alleen met jouw toestemming mogen de standen vaker worden doorgegeven.

Al je (bedrijfs)gegevens worden beveiligd verzonden en door ons vertrouwelijk behandeld. We hechten veel waarde aan de betrouwbaarheid en veiligheid van de meters en de data. De slimme meter voldoet aan alle eisen die het College Bescherming Persoonsgegevens stelt op het gebied van privacy.
Man met telefoon vrouw met tablet kijkend naar scherm

Kom je er niet uit?

Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via

  • E-mail
  • Eneco digitale assistent
  • Telefoon

We helpen je graag.