Windpark Delfzijl Noord

LichtBlick neemt ons portfolio bedrijf Installion over

Met veel genoegen kunnen wij mededelen dat ons portfoliobedrijf Installion GmbH is verkocht aan LichtBlick SE: Eneco's 100% dochteronderneming en Duitsland’s grootste leverancier van groene energie.
Het Keulse energiebedrijf Installion GmbH is sinds begin april een volledige dochteronderneming van LichtBlick, een pionier op het gebied van groene energie. De twee bedrijven maakten dit vandaag bekend. Installion heeft 160 werknemers en exploiteert op 12 plaatsen in het land montagecentra voor de installatie van zonnepaneelsystemen, thuisopslagsystemen en wallboxes. Het bedrijfsmodel van de in Keulen gevestigde start-up omvat ook een digitaal platform voor de bemiddeling bij installatieopdrachten en digitaal projectbeheer tussen klanten en de vaklui die het werk uitvoeren. Installion kreeg in 2022 de Duitse duurzaamheidsprijs voor zijn innovatieve bedrijfsmodel.
LichtBlick Startup Installion

"Vandaag is een zeer goede dag voor de energietransitie. Een efficiënt netwerk van vakkrachten is de belangrijkste strategische bouwsteen om aan de toenemende vraag naar zonnesystemen, thuisopslag en wallboxen te kunnen voldoen. Klimaatvriendelijke en decentrale energieoplossingen vormen een grote groeimarkt. Als pionier op het gebied van groene stroom met 25 jaar marktervaring bieden wij onze klanten veel meer dan alleen de installatie van technologie. Wij integreren decentrale centrales in de energiemarkten via een virtuele energiecentrale (VPP). Op die manier verdienen onze klanten extra geld met hun energie en wordt het klimaat minder belast", legt LichtBlick CEO Constantin Eis uit.
"Wij werken al geruime tijd op basis van vertrouwen samen met LichtBlick. We worden gedreven door de gedeelde visie om de digitale energieleverancier van de toekomst te worden. We zijn verheugd om met LichtBlick samen te werken om ons contracterings- en projectmanagementplatform te ontwikkelen tot de toonaangevende oplossing voor de industrie en om ons netwerk van professionals verder te ontwikkelen", legt Installion-oprichter en CEO Florian Meyer-Delpho uit.Met het SolarPaket biedt LichtBlick een aantrekkelijke oplossing bestaande uit een zonnepaneelsysteem, thuisopslag, wallbox en een home energy management systeem. Dankzij de StromWallet kunnen klanten 100 procent van hun zelf opgewekte elektriciteit gebruiken zonder extra kosten. De LichtBlick-dochter Ison ontwikkelt ook een virtuele energiecentrale waarvan alle LichtBlick-zonneklanten in de toekomst kunnen profiteren.De installateurs van Installion zorgen in heel Duitsland voor de planning, de installatie en het onderhoud van het LichtBlick SolarPackage.

Gerelateerde artikelen

Fuse Box team

Eneco investeert in Fusebox om vraag en aanbod in evenwicht te brengen

Lees meer
Alexandre Mateus en Daphne Piket

Eneco Ventures verwelkomt nieuwe collega’s

Lees meer
Ventures Hems

Eneco Ventures is actief op zoek naar startups die innovatieve “Home Energy Management Systems” (HEMS) ontwikkelen

Lees meer