Op naar een klimaatneutrale toekomst

In 2050 moet de energievoorziening in Nederland zo goed als duurzaam zijn. Wij geloven in een toekomst waar we gebruik maken van energie uit hernieuwbare bronnen. Er moet nog veel gebeuren voordat we zover zijn. Overheden, gemeenten, bedrijven en bewoners zullen de handen ineen moeten slaan.
Man en vrouw schudden elkaar de hand
Werkzaamheden in woonwijk

Met warmte komen we vooruit

Wanneer we onze woningen en panden aardgasvrij gaan verwarmen, zetten we een enorme stap vooruit in de energietransitie. Dat betekent dat we voor woningen, gebouwen, wijken en hele gebieden tot nieuwe slimme en duurzame warmteoplossingen moeten komen. Eneco denkt mee over ieder warmtevraagstuk dat er in Nederland leeft. In co-creatie met alle betrokken partijen komen we tot passende individuele of collectieve oplossingen.

Verantwoordelijkheid in de energietransitie

Als grote energieleverancier in Nederland heeft Eneco de slagkracht om gebieden, wijken en gebouwen om te schakelen naar duurzame energie. Dit brengt ook een verantwoordelijkheid met zich mee. Samen met iedereen die zich bezighoudt met de energietransitie willen we tot haalbare en betaalbare oplossingen komen. Zo zorgen we dat iedereen mee kan doen in onze toekomstige fossielvrije samenleving.

Duurzaamheid

Een gebouw aangesloten op Warmte, zoals Ahoy, stoot gemiddeld minder CO₂ uit dan een gebouw met een cv-ketel op aardgas. Alle gebouwen die in 2021 gebruik maakten van stadswarmte zorgden voor een CO₂-reductie van 324.355 ton.
Ahoy in de avond met gekleurde wolk

Samen stappen zetten

Eneco is partner voor de totale verduurzaming van uw energievoorziening. Naast warmte en koude helpen wij u ook met de juiste inkoopstrategie voor elektriciteit, energieverbruik besparen en vergroenen of zelf opwekken uit zon of wind.

Duurzame warmte van Eneco

  • Totaalaanbieder van warmte- en koudetoepassingen
  • Advies en maatwerkoplossingen
  • Volledig ontzorgd