'Met Wonderwoods brengen wij een stukje natuur terug naar de stad Utrecht'

'Voor een leef- en werkomgeving waarin mensen, natuur en technologie samengaan. Waar harmonie heerst. Binnen Wonderwoods hebben wij verschillende duurzaamheidsoplossingen geïmplementeerd. Daarbij kan de duurzame Warmte & Koeling-oplossing en het warmtenet van Eneco niet ontbreken.'

Ivo Taal, Senior Developer G&S Vastgoed

Wonderwoods Ivo

Onze gezamenlijke doelen

Intensieve samenwerking
Groene ambities
Duurzame energieoplossingen
Modern en innovatief

Video en podcast

Ivo Taal van G&S Vastgoed en Ronald Dikstaal van Eneco vertellen in onze video en podcast het verhaal over onvoorwaardelijke samenwerking, creatief denken en een zeer ambitieuze deadline halen.

Twee unieke groene torens in hartje Utrecht

Natuur is goed voor ons. Denk maar eens aan die ene mooie zonsondergang, de geur van vers gras, een kersenbloesem in bloei. Dat is wat de natuur ons brengt... geluk, energie en zuurstof. Tijd om de natuur terug te brengen in ons alledaags leven. Twee unieke groene torens waar wonen, werken en recreëren samenkomt in hartje Utrecht, met een unieke energieoplossing. Dat is Wonderwoods.
Wonderwoods: twee unieke groene torens
Wonderwoods

Missie Wonderwoods

Twee groene torens die de brug slaan tussen innovatieve techniek en natuurlijke biodiversiteit. Het nieuwbouwproject ademt groene ambitie. En natuurlijk wil je dan een oplossing voor de energievoorziening die in harmonie is met het duurzame ontwerp van Wonderwoods. Dat was vanaf de start van het project de missie van G&S Vastgoed en Eneco. 

Groene oplossingen

In het stationsgebied van Utrecht, midden in de dynamiek van de stad, wordt Wonderwoods in al zijn groene glorie gerealiseerd. In het eerste kwartaal van 2024 staat er een verticaal bos bestaande uit zo’n 420 appartementen, zo’n 14.000 m2 kantoor en diverse retail units. In Wonderwoods, de twee groenste torens van Nederland, komen alle aspecten van het leven samen: wonen, werken, cultuur, vrije tijd, eten en drinken. Allemaal voorzien van duurzame energie. Sowieso 30 jaar lang zal Eneco Wonderwoods voorzien van duurzame Warmte & Koeling.
Project Wonderwoods
Ivo en Ronald van Wonderwoods

Een collectie energieoplossingen

Voor Wonderwoods is er een verzameling aan energieoplossingen bedacht waarbij we het hele nieuwbouwproject op een duurzame manier voorzien van verwarming en koeling. De oplossing bestaat uit een combinatie van een WKO (Warmte Koude Opslag), een aansluiting op het Warmtenet van Eneco in Utrecht en zonnepanelen op afstand. 
 
Alles volgens BENG-norm. Een organische vorm van energieverbruik en energieopwekking. Duurzamer dan dat konden we het niet maken. Geheel passend bij de ambitie van Wonderwoods; zo dicht mogelijk bij de natuur. 
 
Wonderwoods behoort tot één van de meest vooruitstrevende nieuwbouwprojecten in Nederland.
Een belangrijke stap voorwaarts in het verduurzamen van vastgoed, waarbij energieneutraal bouwen in deze tijd het streven is van alle vastgoedontwikkelaars in Nederland. 

Foto links: Ivo Taal, Senior Developer G&S Vastgoed en Ronald Dikstaal, Ontwikkelaar energieprojecten Eneco

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Spreekt onze aanpak voor Wonderwoods u aan? Bent u nieuwsgierig naar wat Eneco voor uw project kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts.

Ronald Dikstaal, Ontwikkelaar Energieprojecten regio Noord-Holland

Ronald Dikstaal

Meer over Warmte & Koeling

Duurzame Warmte & Koeling realiseren

Een gebouw of hele wijk CO2-neutraal maken. Een decentraal thermisch grid of warmtenet aanleggen voor de buurt. Wij brengen daarin een bak aan ervaring en expertise mee, plus een nuchtere, no-nonsense aanpak. Het is altijd maatwerk en voor ieder project hebben we een oplossing.

Bestaande aansluiting voor Warmte & Koeling

Al klant of wordt u klant bij Eneco op een bestaande aansluiting voor Warmte & Koeling? Dat betekent een comfortabel binnenklimaat. Daar zorgt Eneco voor als uw kantoorpand, bedrijfsgebouw of appartementencomplex is aangesloten op ons warmte- of koelnet.

Onze projecten

Samen met onze experts komt uw organisatie tot de beste energie-oplossingen. Elk project is uniek: van complexe gebiedsontwikkeling tot lokale projecten met uitdagende eisen. Stuk voor stuk ingevuld met teamwork en maatwerk. Zo gaan we samen op weg naar een klimaatneutrale samenleving in 2035.