'Plug and play met Eneco IWP'

'In Park Triangel in Waddinxveen ontwikkelt BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling 98 duurzame middenhuurappartementen voor het BPD Woningfonds. Vanwege de schaalgrootte en de typering van de woningen bleek het IWP systeem van Eneco uitermate geschikt te zijn als energieconcept voor dit project. Zo profiteren de toekomstige huurders van een systeem dat zowel kan verwarmen als kan koelen en kunnen ze een comfortabel binnenklimaat hebben.'

Arthur Hofman, Ontwikkelaar bij BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling
Luchtfoto park Triangel

Onze gezamenlijke doelen

Schaalbaar
Betaalbaar
Duurzaam
Comfortabel
Triangel

Verrijking van een wijk

In deelplan Parkrand (voorheen deelplan G3) in Waddinxveen wordt een deel van het bedrijventerrein omgezet naar huurappartementen. Met de gemeente is afgesproken dat er een divers aanbod komt binnen het totaal van 98 huurappartementen. De bouw van de appartementen is in maart 2022 gestart, met verwachte oplevering in het tweede kwartaal van 2023. Dit is een mooie aanvulling op de koopwoningen in de wijk.

Vernieuwende oplossing als maatwerk

Eneco is door BPD Woonfonds gevraagd een passend energieconcept te ontwikkelen voor dit project, waarbij we verschillende mogelijkheden zoals lucht water warmtepompen, PVT panelen en WKO hebben onderzocht. De individuele combiwarmtepompen met een gezamenlijke bodemlus, ook wel een klein collectief, bleek zowel financieel als energetisch de beste oplossing.
Triangel

Individueel en toch collectief

Bij de oplossing van individuele combiwarmtepompen in een klein collectief sluiten we in dit geval 4 of 5 combiwarmtepompen op 1 of meerdere bodemwarmtewisselaars aan, afhankelijk van het aantal woonlagen. Met deze bodemwarmtewisselaar wordt warmte met een temperatuur van minimaal 7 en maximaal 15°C geleverd, welke door een combiwarmtepomp wordt verhoogd tot een temperatuur voor ruimteverwarming en warm tapwaterbereiding en waarmee ook hoog temperatuur koude wordt geleverd.

Oplossing uitgelegd

Eneco ontwikkelt dus ook oplossingen met individuele warmtepompen. In de animatie hiernaast leggen we uit hoe het werkt.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Spreekt onze aanpak voor Park Triangel u aan? Bent u nieuwsgierig naar wat Eneco voor uw project kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts.
 
Karel Boessenkool, Ontwikkelaar Energieprojecten regio Utrecht
Karel Boessenkool

Meer over Warmte & Koeling

Duurzame Warmte & Koeling realiseren

Een gebouw of hele wijk CO2-neutraal maken. Een decentraal thermisch grid of warmtenet aanleggen voor de buurt. Wij brengen daarin een bak aan ervaring en expertise mee, plus een nuchtere, no-nonsense aanpak. Het is altijd maatwerk en voor ieder project hebben we een oplossing.

Bestaande aansluiting voor Warmte & Koeling

Al klant of wordt u klant bij Eneco op een bestaande aansluiting voor Warmte & Koeling? Dat betekent een comfortabel binnenklimaat. Daar zorgt Eneco voor als uw kantoorpand, bedrijfsgebouw of appartementencomplex is aangesloten op ons warmte- of koelnet.

Onze projecten

Samen met onze experts komt uw organisatie tot de beste energie-oplossingen. Elk project is uniek: van complexe gebiedsontwikkeling tot lokale projecten met uitdagende eisen. Stuk voor stuk ingevuld met teamwork en maatwerk. Zo gaan we samen op weg naar een klimaatneutrale samenleving in 2035.