Man in pak met elektrische oplader vast

Industriële stoom uit wind- en zonne-energie

Laat uw industriële proces duurzaam aandrijven door elektrificatie met een e-boiler. Daarmee verlaagt u niet alleen uw CO2- en Nox-emissies, u bespaart ook op uw energiekosten. De e-boiler vervangt namelijk fossiele brandstof door elektriciteit opgewekt uit zon of wind, zodra dat aantrekkelijk is. Het systeem werkt samen met uw huidige fossiele installaties om stoom te produceren. U kunt er zelfs subsidie voor aanvragen.
Maak een afspraakDownload de brochure

Eenvoudig verduurzamen met Eneco e-boiler

Kies voor slimmer, schoner en duurzamer met Eneco. Wij zijn namelijk voorloper in de energietransitie in Nederland. En, we hebben veel ervaring met een breed scala aan duurzame energieoplossingen. Zo is de elektrodeboiler het duurzame alternatief voor een gasketel. Zonder zorgen en grote investeringen.
CO₂-emissies tot 50% verlagen
Tot 10% besparen op energiekosten
Bewezen technologie, weinig onderhoud
Eneco activeert e-boiler bij gunstige elektriciteitsprijs

Stadswarmte in Haagse wijk Ypenburg deels geproduceerd door de e-boiler

Het gasverbruik wordt teruggedrongen met als gevolg een CO2-reductie van 1.260 ton/jaar.
E-boiler Ypenburg
Man draait aan kraan van een E-boiler

Power-to-heat techniek

De elektrodeboiler, van leverancier Parat, zet elektriciteit om in warmte en is daarmee één van de zogeheten ‘power-to-heat’ technieken. Zodra de e-boiler aangaat, regelt de gasketel automatisch terug. Met onze kennis van wind- en zonprofielen en van de elektriciteitsmarkt kan Eneco voor u bepalen wanneer de e-boiler het beste aangezet wordt. Zo profiteert u van lage kosten voor uw stoom. 

Profiteer van de gunstige SDE++ subsidie

Investeren in de Eneco e-boiler is extra voordelig met de SDE++ subsidie. Natuurlijk kunt u de aanvraag aan ons overlaten. Wij hebben veel ervaring met het succesvol aanvragen van SDE-subsidies en helpen u er graag bij. 
Windpark Autena Vianen

Het aanbod van Eneco

Als uw stoombehoefte groter is dan 5 MW en u meer dan 10.000 MWh elektriciteit verbruikt, dan kan de e-boiler een kostenbesparende toevoeging zijn aan uw huidige gasgestookte installatie. Wilt u daarbij volledige ontzorging of zelf investeren? Bekijk hieronder uw opties en de voordelen van StoomCompleet en van Levering & Aansturing.

Van advies tot operatie

  1. Onze adviseur komt langs en gaat met u in gesprek over uw situatie en behoeftes. Hij of zij doet een quickscan en licht de werking van een e-boiler toe. Vervolgens ontvangt u een eerste voorstel op hoofdlijnen.
  2. We voeren een haalbaarheidsonderzoek voor u uit en u ontvangt een ontwerp van de installatie met offerte. Eventuele vergunningen brengen we in kaart en vragen we voor u aan.
  3. Indien u in aanmerking komt voor SDE++-subsidie zullen we deze voor u aanvragen. Onze ervaring hiermee vergroot uw kans op toekenning.
  4. Na toekenning van de SDE++-subsidie gaan we over naar realisatie. We plaatsen de e-boiler en zorgen voor een goede integratie in uw bestaande systeem.
  5. De levering van groene stroom en aansturing van de e-boiler verzorgt Eneco. Zo weet u zeker dat activatie op gunstige momenten gebeurt. U heeft hier geen omkijken naar. Dit geldt ook voor onderhoud en 24/7 monitoring.

Samen omschakelen

Crown Van Gelder onderzoekt samen met Eneco de mogelijkheden om CO2-emissie te reduceren door het installeren van een 25 MW e-boiler. 

Uw industriële proces duurzaam aandrijven of verwarmen

Neem contact op om te ontdekken hoe groene stroom van een e-boiler uw industriële proces kan aandrijven of verwarmen.
  • Geïntegreerd in uw systeem
  • Bewezen techniek in landen als Duitsland en Noorwegen
  • U kiest: lease (StoomCompleet) of levering & aansturing

Veelgestelde vragen