Geïntegreerd in uw systeem

De e-boiler van Eneco is een grote drukvat, gedeeltelijk gevuld met water dat in stroming wordt gebracht. Het water komt in aanraking met de elektrodes, die onder hoge spanning staan. En door de aanraking met de elektrodes warmt het water snel op. De warmte kan dan gebruikt worden voor verschillende doeleinden: van stoom tot verwarming.
Proces e-boiler van Eneco

Huidige situatie

Omdat de e-boiler naast uw bestaande gasketel (of WKK) wordt geplaatst, ontstaat flexibiliteit in de inzet van elektriciteit of gas. Door de extra ketel gaat de betrouwbaarheid van het gehele proces omhoog.
Huidige situatie:e-boiler

Toekomstige situatie

Het fossiele aardgas zal in de toekomst meer en meer worden vervangen door groen gas en waterstof. Elektrificatie, specifiek de inzet van e-boilers, gaat dus heel nadrukkelijk samen met andere maatregelen voor verduurzaming. Eneco ondersteunt u niet alleen met elektrificatie, maar is ook uw partner voor de volgende stappen in de energietransitie.
Toekomstige situatie: e-boiler

Eenvoudig verduurzamen met Eneco e-boiler

Kies voor slimmer, schoner en duurzamer met Eneco. Wij zijn namelijk voorloper in de energietransitie in Nederland. En, we hebben veel ervaring met een breed scala aan duurzame energieoplossingen. Zo is de elektrodeboiler het duurzame alternatief voor een gasketel. Zonder zorgen en grote investeringen.

De e-boiler van Eneco

  • Geïntegreerd in uw systeem
  • Bewezen techniek in landen als Duitsland en Noorwegen
  • U kiest: lease (StoomCompleet) of levering & aansturing