Vrouw met tablet

Een duurzamer energiesysteem met een slimme batterij

U heeft een visie voor de toekomst van uw bedrijf. Maar uw plannen voor bijvoorbeeld verduurzaming of uitbreiding worden geremd door de beperkte capaciteit op het elektriciteitsnet. Een batterij met slimme sturing van Eneco kan voor u de oplossing zijn. Maar hoe weet u zeker dat u nu de juiste keuze maakt voor de toekomst? Wij helpen u daar graag bij.
Maak een afspraak

Waarom een Eneco Batterij?

Minder last van netcongestieMet een batterij gaat u slimmer om met uw zelf opgewekte energie. Dat maakt u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.
Maximaal rendementMet onze Virtual Power Plant kunnen wij uw opwek, opslag en verbruik optimaal afstemmen op verschillende energiemarkten. 
Integrale oplossingenEneco levert niet alleen batterijen, maar kan zorgen voor een compleet duurzaam energiesysteem. Zodat u klaar bent voor de toekomst. 
Volledig ontzorgdMet onze jarenlange kennis en expertise begeleiden we u tijdens het hele proces. Zo kunt u zich met een gerust hart richten op uw bedrijfsvoering.
Scherm Eneco Procurement

Wat is een slimme batterij?

Een slimme batterij is een batterij die wij voor u op afstand besturen. En dat is slim. Want wij spelen ieder uur van de dag in op uw eigen opwek, uw eigen verbruik, het vermogen van de batterij en diverse energiemarkten.

Zo zorgen we ervoor dat u uw zelfopgewekte zonne-energie maximaal zelf verbruikt. Wat overblijft wordt op basis van de prijzen op de energiemarkt opgeslagen in de batterij of terug geleverd aan het elektriciteitsnet op de momenten dat dit aantrekkelijk is. 

Netcongestie: hoe zit dat nou precies?

Er is sprake van netcongestie als het elektriciteitsnet overvol raakt. Bedrijven merken dat bijvoorbeeld wanneer ze op een wachtlijst terecht komen als ze hun stroomaansluiting willen uitbreiden. Voor het elektrificeren van processen, als ze zonnepanelen willen plaatsen of laadpalen voor elektrische voertuigen. Het is dus zaak om zo efficiënt mogelijk om te gaan met de beschikbare netwerkcapaciteit, totdat de krapte op het elektriciteitsnet is opgelost.

Dankzij batterijen is groene stroom ook beschikbaar zonder wind of zon

Onlangs is in Lelystad de grootste batterij van Nederland in gebruik genomen. Eneco zet de ‘GIGA Buffalo’ van projectontwikkelaar GIGA Storage in om pieken in de vraag naar energie op te vangen met duurzame stroom die is opgeslagen in de batterij. 
Twee mannen in gekleurde hestjes poseren voor een aantal opslagboxen
Heel Eneco wil in 2035 klimaatneutraal zijn. Met 100% groene stroom en met duurzame warmte.

Waarom samen met Eneco?

We zijn al meer dan 100 jaar actief op het gebied van energie. We zien de energiemarkt veranderen en de uitdagingen op het energienet toenemen. Daarom werken we iedere dag aan energie-oplossingen zoals de batterij met slimme sturing.

Met ons One Planet Plan willen we in 2035 klimaatneutraal zijn. In eigen activiteiten en in de energie die we leveren aan onze klanten. Zo kunnen we de aarde leefbaar houden voor volgende generaties. 

Uw bedrijf kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Wij helpen u daar graag bij.

Veelgestelde vragen