Energieverbruik bekijken

Het bijhouden van het energieverbruik van uw bedrijfspand loont. Zo houdt u grip op het verbruik en kunnen de kosten omlaag. Hoe u dat doet, hangt af van de producten die u gebruikt.
Stap 3: gasmeteropstelling

Bekijk uw energieverbruik

In Mijn Eneco Zakelijk ziet u direct wat u verbruikt.

Verbruik- en kostenoverzicht

Hangt er een slimme meter in uw bedrijfspand? Dan krijgt u elke maand een verbruik- en kostenoverzicht van ons. Hierin ziet u wat er verbruikt is en geven we een schatting van de energiekosten. Ook ziet u het historisch verbruik. Dat is het verbruik in dezelfde periode van 1 tot 3 jaar daarvoor.

Deze gegevens zijn niet beschikbaar als u van energieleverancier bent gewisseld. Of als u minder dan een jaar een meter heeft die we op afstand kunnen uitlezen.

Jaarafrekening

Op de jaarafrekening ziet u een overzicht van het energieverbruik van uw bedrijf in het afgelopen jaar. Heeft u een grootverbruikaansluiting die maandelijks wordt uitgelezen? Dan kan het zijn dat u er voor gekozen heeft om die verbruiken direct af te rekenen. In dat geval ontvangt u geen jaarafrekening meer, maar krijgt u iedere maand een factuur op basis van werkelijk verbruik van ons.

In Mijn Eneco Zakelijk

In Mijn Eneco Zakelijk bieden wij u op verschillende manieren inzicht in de verbruiken. Bij Verbruik ziet u een verbruikstabel. De verbruiken in het blauw zijn werkelijke verbruiken en in het grijs de voorschot verbruiken. Als er een slimme meter in uw bedrijfspand hangt en u heeft toestemming gegeven dat wij de meter dagelijks mogen uitlezen, dan ziet u ook deze verbruiken staan. De overzichten kunt u downloaden.

Naast de verbruiken bieden wij u ook inzicht in meetdata en CO2-verbruik van slimme en telemetriemeters. U kunt ook een verbruik- en/of CO2-doelstelling inclusief monitoring instellen.
Vrouw kijkt naar telefoon

Komt u er niet uit?

Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoon of e-mail. We helpen u graag.