Terugleveren

Als u elektriciteit opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen op uw dak, kunt u die zelf gebruiken. Wekt u meer energie op dan u nodig heeft? Dan kunt u het overschot kwijt op het energienet. Dit noemen we terugleveren. Wij vergoeden de door u teruggeleverde energie.
Stap 3: gasmeteropstelling

U krijgt uw teruglevering vergoed

Eneco vergoedt de elektriciteit die u teruglevert. De manier waarop we dit vergoeden hangt af van uw contract en uw aansluiting. De teruggeleverde energie kan als extra regel op de factuur komen of wordt direct in mindering gebracht op de energie die wij aan u geleverd hebben. Als u energie wilt terugleveren aan het net, informeer dan altijd uw netbeheerder en energieleverancier.

Verschil teruglevering bij grootverbruik- en kleinverbruikaansluitingen

Er zijn een aantal verschillen tussen grootverbruik- en kleinverbruikaansluitingen in regelgeving en werkwijze als het gaat om teruglevering. Zo zijn we bij grootverbruikaansluitingen verplicht uw btw-nummer te registreren en bij kleinverbruik niet. Bij kleinverbruik salderen we de energiebelasting en bij grootverbruik is dit niet toegestaan. Bij grootverbruik krijgt u een vergoeding voor de terug geleverde energie.

Salderen voor kleinverbruikaansluitingen

Voor kleinverbruikaansluitingen ontvangt u een vergoeding voor de teruggeleverde energie en salderen we ook de energiebelasting en ODE (Opslag Duurzame Energie). Dat betekent dat de hoeveelheid energie die u heeft teruggeleverd in mindering wordt gebracht op de energiebelasting en ODE. Heeft u meer teruglevering dan levering, dan betaalt u geen energiebelasting en ODE.
Vrouw kijkt naar telefoon

Komt u er niet uit?

Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoon of e-mail. We helpen u graag.