Rondaan kraanvoertuigen

Laadkranen produceren met kracht van de wind

Rondaan + Eneco21 maart 2024 door Redactie Eneco

We willen allemaal de aarde leefbaar doorgeven aan volgende generaties. Dat kan alleen als we onze klimaatambities omzetten in acties. Daar helpt Eneco u graag bij. Bent u benieuwd wat u kunt doen? Laat u inspireren door het verhaal van Rondaan.

Ontstaan in 1915 vanuit het ambacht van wagenmakers, is Rondaan inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve en gespecialiseerde fabrikant en serviceorganisatie van transportmiddelen, hydraulische laad- en lossystemen en wegbeheermaterieel.

Rondaan heeft duurzaamheid altijd al hoog in het vaandel gehad. Niet alleen vanuit de motivatie om het bedrijf goed door te geven aan de volgende generatie, maar ook om voorop te lopen in de branche en daarmee een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven. Zo heeft het bedrijf bijvoorbeeld een eigen park met 500 zonnepanelen en wordt op momenten dat er een tekort aan zonnestroom is gebruik gemaakt van Eneco HollandseWind®.Ook in de fabriek wordt er gekeken naar zo duurzaam mogelijk produceren. Zo worden alle voertuigen bijvoorbeeld elektrostatisch gespoten. Op deze manier komt er minder afval op de grond en in de lucht.

“Sinds 1915 leveren we, vier generaties lang, duurzame kwaliteit. En daar horen duurzame stappen bij om ons bedrijf goed door te kunnen geven aan de volgende generaties”- Pieter Dirk – Directeur Rondaan

Voordeel voor klanten

Duurzaam produceren heeft niet alleen een positief effect op het bedrijf zelf. Ook de klanten van Rondaan plukken daar de vruchten van. De aanhangwagens zijn bijvoorbeeld 10% lichter waardoor er, omdat er minder brandstof nodig is, veel CO2 wordt bespaard tijdens een rit.

Toekomstplannen

Inmiddels staat de 4e generatie aan het roer van het bedrijf en zijn ook zij druk bezig met verduurzamen. Zo willen ze in de toekomst het gehele bedrijf duurzaam verwarmen. Dat gebeurt op dit moment met CO2 gecompenseerd gas. Verder wordt er gekeken naar spuiten met watergedragen verf en wellicht in de toekomst het installeren van een batterij. Door de batterij te laden met het overschot aan stroom uit het zonnepark, kan op momenten dat de zon niet schijnt toch eigen opgewekte stroom worden gebruikt.Bent u benieuwd wat Eneco voor uw bedrijf kan doen? Vraag een adviesgesprek aan.

Zakenman met tablet in hand

Eneco en klanten in 2035 klimaatneutraal

Klimaatambities waarmaken. Samen gaat dat sneller. Daarom werken we daar met ondernemers zoals u hard aan.

Gerelateerde artikelen

Museon

Bezoekers meer leren over onze planeet met hulp van de zon

Laat u inspireren
Wikkelhouse Workshop

Tiny houses bouwen met hulp van de zon

Laat u inspireren
Warehouse Scherp Verpakkingen

Duurzamere verhuisdozen ontwikkelen met hulp van de wind

Laat u inspireren