Warehouse Scherp Verpakkingen

Duurzamere verhuisdozen ontwikkelen met hulp van de wind

Scherp Verpakkingen + Eneco23 februari 2024 door Redactie Eneco

We willen allemaal de aarde leefbaar doorgeven aan volgende generaties. Dat kan alleen als we onze klimaatambities omzetten in acties. Daar helpt Eneco u graag bij. Bent u benieuwd wat u kunt doen? Laat u inspireren door het verhaal van Scherp Verpakkingen.

Scherp Verpakkingen levert verpakkingen aan verschillende branches. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in de verhuisbranche, bloemen en planten, industrie, webshops en bouw. Vanaf 2007, toen het bedrijf opgericht werd, zijn ze al bezig dit zo duurzaam mogelijk te produceren.

Cradle to Cradle

Het bedrijf heeft als enige in Nederland een Cradle to Cradle gecertificeerde verhuisdoos. Cradle to Cradle betekent dat producten worden ontworpen met het oog op hergebruik en recycling zonder afval achter te laten. Meer dan 150.000 particulieren hebben het afgelopen jaar gebruik gemaakt van een cradle-to-crade doos bij hun verhuizing.

“We proberen met verbetering van producten, minder grondstoffen te gebruiken. Omdat we dit zelf belangrijk vinden EN omdat onze klanten hierom vragen”- Ralph Nenk - Scherp Verpakkingen
Windpark Etten-Leur

Duurzame stappen en energiepartner

Bij Scherp Verpakkingen denken ze nog meer out of the box. Zo wordt het bedrijf verwarmd met restwarmte van de buren en is overal energiezuinige ledverlichting geïnstalleerd. Daarnaast bestaat hun wagenpark uit elektrische en hybride auto’s, drie heftrucks en een pompwagen die allen volledig elektrisch zijn.
 
Om het bedrijf te voorzien van elektriciteit heeft Scherp Verpakkingen bewust gekozen voor Eneco. Niet alleen omdat zij groene stroom uit Nederlandse windparken leveren, maar ook omdat de duurzame ambities van beiden bedrijven goed bij elkaar aansluiten. De organisaties willen niet alleen vooroplopen in de markt, maar ook hun partners, leveranciers en klanten inspireren om duurzamere keuzes te maken.
 
En natuurlijk is het bedrijf ook bezig met de toekomst. Zo wil Scherp Verpakkingen het gehele assortiment Cradle to Cradle maken en aanvullen met duurzame verpakkingen voor webshops. Daarnaast wil het bedrijf een voorbeeld zijn voor haar klanten. Dit doen ze onder andere in hun zoektocht naar innovatieve mogelijkheden met betrekking tot duurzaamheid. Ze zien het als taak om de klant advies op maat te geven voor de beste en meest duurzame productkeuze.

Bent u benieuwd wat Eneco voor uw bedrijf kan doen? Vraag een adviesgesprek aan.

Zakenman met tablet in hand

Eneco en klanten in 2035 klimaatneutraal

Klimaatambities waarmaken. Samen gaat dat sneller. Daarom werken we daar met ondernemers zoals u hard aan.

Gerelateerde artikelen

Coca-Cola Europacific Partners + Eneco

De fabriek laten werken met lokaal opgewekte groene stroom

Laat u inspireren
Files op het elektriciteitsnet: wat merkt u daarvan?

Files op het elektriciteitsnet: wat merkt u daarvan?

Lees meer over de files op het elektriciteitsnet
Blijdorp

Diergaarde Blijdorp wordt klimaatpositief in 2030

Pinguïns duurzaam koel houden