Zonnepanelen Wikkelhouse

Tiny houses bouwen met hulp van de zon

Wikkelhouse + Eneco13 maart 2024 door Redactie Eneco
We willen allemaal de aarde leefbaar doorgeven aan volgende generaties. Dat kan alleen als we onze klimaatambities omzetten in acties. Daar helpt Eneco u graag bij. Bent u benieuwd wat u kunt doen? Laat u inspireren door het verhaal van Wikkelhouse.

Wikkelhouse maakt tiny houses, vakantiehuizen en kantoren die volledig gemaakt zijn van hernieuwbare materialen en geïsoleerd worden met hoogwaardig gerecycled karton. Het bedrijf wil laten zien dat bouwen slimmer en op een milieuvriendelijke manier kan. Waarom bouwen met steen als het ook met karton kan?
Wikkelhouse Workshop

Duurzamere huisjes op een slimme manier bouwen

Om de huisjes zo duurzaam mogelijk te bouwen zijn er al veel stappen gezet. Zo liggen er maar liefst 1.000 zonnepanelen op het dak. In de zomermaanden leveren deze panelen meer stroom op dan de vraag. Daarom maakt Wikkelhouse gebruik van 'Eneco OpwekOptimaal’. Dit product van Eneco helpt het bedrijf om de opwek van hun zonnesysteem te reguleren, zodat het stroomnet bij zonnige dagen niet uit balans raakt. Zo kunnen meer bedrijven verder verduurzamen. Daarnaast hebben ze een warmtepomp én een warmte-koude installatie geïnstalleerd. Het energieverbruik van de Wikkelhouse fabriek is op dit moment niet nul, maar wel bijna nul op de meter.
“Dankzij Eneco OpwekOptimaal helpen we niet alleen onszelf maar ook andere bedrijven die willen verduurzamen”- Oep Schilling - co-founder Wikkelhouse

Duurzame energiepartner

Oep merkte bij het verduurzamen van zijn bedrijf dat Eneco een energiepartner was die niet alleen maar groen zei, maar ook écht stappen zet. Een bedrijf met dezelfde stevige ambities en daadkracht sprak aan.

Toekomst

De ambitie is om de Wikkelhuisjes energiepositief te maken. Zowel tijdens de productie, als tijdens het gebruik. Daarom kun je ervoor kiezen om een wikkelhuis uit te voeren met een volledig dak van zonnepanelen. Ook wordt er gewerkt aan het optimaliseren van de isolatie van de huisjes

Bent u benieuwd wat Eneco voor uw bedrijf kan doen? Vraag een adviesgesprek aan.

Zakenman met tablet in hand

Eneco en klanten in 2035 klimaatneutraal

Klimaatambities waarmaken. Samen gaat dat sneller. Daarom werken we daar met ondernemers zoals u hard aan.

Gerelateerde artikelen

Coca-Cola Europacific Partners + Eneco

De fabriek laten werken met lokaal opgewekte groene stroom

Laat u inspireren
Warehouse Scherp Verpakkingen

Duurzamere verhuisdozen ontwikkelen met hulp van de wind

Laat u inspireren
Files op het elektriciteitsnet: wat merkt u daarvan?

Files op het elektriciteitsnet: wat merkt u daarvan?

Lees meer over de files op het elektriciteitsnet