Zon op dak
Verduurzamen, Besparen

8 redenen om te kiezen voor zonnepanelen

Wilt u direct besparen op uw energierekening? Kies voor zonnepanelen om zelf uw stroom op te wekken. Ontdek deze en nog 7 redenen om te kiezen voor zonnepanelen.18 mei 2021 door Redactie Eneco

1. Probleemloos te integreren in bestaande bedrijfsproces

Omdat continuïteit in het bedrijfsproces voorop staat, is investeren in zonnepanelen een effectieve stap in de verduurzaming van uw bedrijf. De installatie van de panelen kan eenvoudig op het dak van uw bedrijfspand. De elektriciteit die wordt opgewekt is probleemloos te integreren met bestaande energiestromen in uw bedrijf (energielevering en ‑teruglevering).

2. Direct besparen op de energierekening

De opgewekte groene stroom is natuurlijk direct te gebruiken in uw bedrijf. U koopt minder energie in en bespaart direct op uw energiekosten. Omdat u minder elektriciteit van het net afneemt, bespaart u ook op transportkosten en energiebelastingen. Een overschot aan opgewekte zonne-energie levert u automatisch terug aan het elektriciteitsnet.

3. Zichtbaar verduurzamen

Door zelf elektriciteit op te wekken, vermindert u de CO₂-uitstoot van uw organisatie. U levert een zichtbare bijdrage aan de verduurzaming van Nederland. Dit is aantrekkelijk voor klanten en medewerkers, die steeds meer waarde hechten aan een duurzame leverancier of werkgever.

4. Te verwachten rendement

De verwachte elektriciteit (kWh) die uw zonnepanelen opwekken is goed in te schatten op basis van de verwachte zonuren in Nederland. Zonnepanelen vertonen doorgaans minimale stroringen wat de levering van stroom zeer betrouwbaar maakt. Door actieve monitoring en beheer behaalt u het optimale resultaat. Dit laatste kunt u uitbesteden.

5. Voordelig investeren met 15 jaar SDE++ subsidie

Voor een investering in zonnepanelen verstrekt de rijksoverheid jaarlijks SDE++ subsidie aan bedrijven en (non-profit) instellingen. Deze subsidie vergoedt 15 jaar lang het verschil tussen de marktprijs voor (grijze) elektriciteit en de prijs van hernieuwbare energie. Vraag de subsidie nu nog aan; de maximale bedragen lopen jaarlijks terug.

6. Financieel aantrekkelijk, ook zonder investering

Zonnepanelen kunt u zelf aanschaffen en zo een gunstig financieel rendement behalen. Er zijn ook diverse financieringsvormen beschikbaar. Wilt u zekerheid? Kies dan voor leasen: voorspelbare kosten en besparen zonder operationele risico's. De leverancier financiert de zonnepanelen, u betaalt een vast bedrag per maand. De opgewekte stroom gebruikt u zelf.

 

Het verhuren van uw dak is ook een optie (vooral voor bedrijfspand-eigenaren die verhuren). De opgewekte elektriciteit wordt dan teruggeleverd aan het net. U draagt actief bij aan het verminderen van de CO₂-uitstoot en haalt extra rendement uit uw dak, zonder dat u hier omkijken naar heeft.

7. Eenvoudig en schaalbaar

De aanleg, investering en het onderhoud van zonnepanelen kunt u zelf regelen, maar ook geheel uitbesteden aan bijvoorbeeld uw energieleverancier. Het plaatsen van zonnepanelen op een bedrijfsdak is vrijwel altijd vergunningsvrij. Ze zijn eenvoudig te plaatsen, op schuine en platte daken. U kunt starten met elektriciteit opwekken op één bedrijfspand en later gemakkelijk uitbreiden naar meerdere panden of andere locaties.

8. Meer grip op de ontwikkeling van de energiekosten

Zonnepanelen maken van uw dak een elektriciteitscentrale. Door zelf elektriciteit op te wekken is uw bedrijf minder afhankelijk van schommelende energieprijzen en oplopende belastingen. U heeft op termijn dus meer zekerheid over de hoogte van de energiekosten. Zeker wanneer u de opwek combineert met slimme oplossingen zoals opslag (batterij). Het brengt u een stap dichterbij een zelfvoorzienende organisatie.
In vijf stappen zonnepanelen op uw bedrijfsdak

Laat de zon voor u werken met ZonOpDak van Eneco

Eneco ZonOpDak is dé totaaloplossing voor bedrijven. Eneco verzorgt het gehele traject van SDE++ subsidieaanvraag tot installatie en beheer. Kies voor koop, lease of uw dak verhuren.

Meer duurzame inspiratie

Windpark Hogezandse Polder Numansdorp

Wat speelt er en hoe houdt u als bedrijf grip op de kosten?

Lees meer over wat er speelt
Windmolens op zee

De corporate Power Purchase Agreement

Lees meer over corporate PPA’s
Waalhaven

Laden en lossen met hulp van de wind

Benieuwd wat u kunt doen?