PostNL

22.000 Zonnepanelen op sorteercentra

PostNL is bezig om haar bedrijfsvoering zoveel mogelijk te verduurzamen. De samenwerking met Eneco, expert op het gebied van duurzame energie, past perfect bij de hoge ambities die PostNL op dit vlak heeft. Door het plaatsen van ruim 22.000 zonnepanelen op daken van de 19 pakkettensorteercentra wordt 40% van het stroomverbruik zelf opgewekt en direct achter de meter geleverd.

Quote Gerrit Mastenbroek

Als alle panelen geplaatst zijn, is PostNL één van de grootste opwekkers van zonnestroom in Nederland. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering.


Gerrit Mastenbroek - Directeur Pakketten en Logistiek van PostNL

PostNL met BREEAM voorloper in logistieke sector

PostNL heeft onlangs het BREEAM-NL In-Use certificaat ontvangen voor de duurzame prestaties van twee van haar gebouwen. Hiermee is PostNL het eerste logistieke bedrijf in Nederland met dit prestigieuze duurzaamheidskeurmerk. Bij de certificering wordt gekeken naar zaken als energie- en waterverbruik, het beheer van het gebouw en het gebruik door de medewerkers. Dutch Green Building Council (DGBC), heeft het keurmerk ontwikkeld en in beheer.

 

Pakketten sorteren op zonne-energie

PostNL en Eneco hebben een partnership gesloten voor de opwek van zonne-energie. Hiermee wordt de energie die gebruikt wordt in de pakkettensorteercentra verduurzaamd. De daken van de sorteercentra zijn een ideale plek voor zonnepanelen. Eneco plaatst daarom ruim 22.000 zonnepanelen op deze daken. PostNL is de eigenaar van de zonnestroominstallatie, Eneco onderhoudt de installatie en garandeert de opbrengst.

Bram Poeth

We helpen steeds meer grote organisaties om de impact van hun energieverbruik op het klimaat terug te dringen. Voor bedrijven met een groot dakoppervlakte ligt de keuze voor zonnepanelen, die steeds beter én goedkoper worden, voor de hand. Dat een duurzame koploper als PostNL nu voor deze grote schaal kiest zal die ontwikkeling naar onze verwachting een grote duw geven.


Bram Poeth, directeur Eneco Zakelijk

ZonLease ideaal voor grote daken

Eneco biedt garanties over de opbrengst

Heeft u een eigen pand met minimaal 1.500 m2 dakoppervlak? Dan is ZonLease van Eneco wellicht een interessante optie voor u. Bij deze constructie draagt Eneco de verantwoordelijkheid voor de investering, het onderhoud en het beheer van de zonnepanelen en de zonnestroominstallatie. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per jaar. Door de levering achter de meter profiteert u direct van een lagere energierekening.

meer over zonlease


Case PostNL - zonnepanelen

Kwaliteit met extra zekerheid

Eneco is al meer dan 15 jaar een actieve speler in de markt van zonne-energie. Dankzij deze jarenlange expertise ligt de kwaliteitsstandaard bij ons erg hoog. Zo kunnen we garanties bieden over de opbrengst van de geplaatste zonnepanelen. Deze extra zekerheid is voor bedrijven aantrekkelijk bij de bedrijfsvoering.

ik wil graag advies

  • Ook geïnteresseerd in zonne-energie? Lees hier over de verschillende opties die Eneco uw bedrijf kan bieden op dit gebied.

Samen innoveren met Eneco Zakelijk

We helpen u graag

Weten wat Eneco voor uw bedrijf kan betekenen? Uw vaste contactpersoon vertelt u graag meer. Bent u nog geen klant van Eneco, neem dan contact op met onze klantenservice voor een vrijblijvend adviesgesprek.

mailen met eneco    Laat u terugbellen

Of bel ons op 010 - 890 6988, werkdagen 08.00 tot 19.00 uur.