Offshore windpark Borssele III/IV
Windenergie

Offshore windpark Borssele III/IV

De bouw begon eind 2019 en in 2021 is het windpark officieel in gebruik genomen. Stedin, DSM, Royal Schiphol Group en Microsoft zijn de duurzame partners die deze windenergie afnemen.23 maart 2021 door Redactie Eneco
De 77 windmolens hebben samen een vermogen van 731,5 Megawatt: genoeg om alle huishoudens in Amsterdam te voorzien van duurzame stroom. Eneco neemt de helft van de opgewekte stroom af en verkoopt de windenergie aan bovengenoemde partners.

Partners voor de lange termijn

Alle vier de klanten hebben langjarige contracten getekend voor de afname van de stroom. Door de zekerheid van lange contracten, kan Eneco blijven investeren in het opwekken van duurzame stroom. Want zo schakelen we heel Nederland om.
Wilt u meer weten over de aanpak van Stedin, DSM, Royal Schiphol Group en Microsoft? Lees de cases hieronder.

Meer over Windpark Borssele III/IV

DSM

DSM

Koninklijke DSM is een bedrijf dat voorop loopt met de inzet van groene stroom. “Alle elektriciteit die we in onze vestigingen in Nederland verbruiken is duurzaam opgewekt.”
Vrouw met laptop op trap

Microsoft

Stuurt u een mail via Outlook? Dan waait die op Hollandse windenergie naar de ontvanger toe. De Nederlandse datacenters van Microsoft draaien namelijk op groene stroom.

Steden

Stedin

Netbeheerder Stedin zit bovenop alle veranderingen in het Nederlandse energielandschap. De netbeheerder is ook druk met het vergroenen van haar eigen energieverbruik.
Schiphol

Royal Schiphol Group

Alle luchthavens van Royal Schiphol Group willen in 2030 emissieloos draaien. Hiervoor is windenergie essentieel.