Jan van der Velde

Na werkzaam te zijn geweest in de financiële dienstverlening en de telecomsector, heeft Jan inmiddels 10 jaar ervaring in de energiewereld. Hiervan is Jan het merendeel werkzaam geweest als M&A manager bij Eneco. Daarmee was hij verantwoordelijk voor het uitvoeren van een breed scala aan transacties: van klantenportfolio’s tot renewable asset projecten, van scale-ups tot grote marktspelers. Vanuit deze rol is Jan ook betrokken geweest bij het Eneco Ventures team.

Ook qua opleiding heeft Jan een brede achtergrond. In zijn studietijd behaalde hij twee Masters Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tijdens zijn werkzame leven vulde hij dit aan met een Master Financieel Recht (Erasmus Universiteit) en een traject dat resulteerde in het behalen van het Certified Management Accountant diploma (Vrije Universiteit van Amsterdam).

Jan wordt gedreven door de behoefte om zijn twee kinderen en hun generatiegenoten een gezonde planeet en solidaire samenleving na te laten. Dit doet hij binnen zijn mogelijkheden: thuis heeft hij recent een warmtepomp laten installeren, hij probeert zichzelf en zijn kinderen bewust te maken van de impact die zij hebben op hun omgeving en hij is trots dat hij werkzaam is bij Eneco en zo ook professioneel kan bijdragen aan de energie transitie.

Naast tijd met zijn gezin, houdt Jan van muziek en bezoekt hij graag concerten, hardloopt hij als hij zin heeft en gaat hij een keer per jaar alleen een weekje op vakantie om alles even te laten bezinken.

Jan van der Velde