Windpark Delfzijl Noord,

Eneco Ventures investeert in het digitale energiegemeenschap platform WeSmart

Rotterdam, 5 januari 2024
In een belangrijke stap richting het bevorderen van duurzame en intelligente energieoplossingen kondigt Eneco Ventures met trots haar investering aan in WeSmart, een toonaangevend digitaal platform gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van duurzame energiegemeenschappen. De investering benadrukt de betrokkenheid van Eneco Ventures om innovatie in de energiesector te stimuleren, waarbij de oplossing van WeSmart netcongestie verbetert en tegelijkertijd de zelfoptimalisatie voor haar klanten vergroot.

 

De investering maakt deel uit van een seed-financieringsronde van EUR 2.0m, waarbij Wallonie Entreprendre, een Waalse publieke regionale investeringsinstelling, en bestaande investeerders aan de ronde deelnamen. De investering heeft tot doel de ontwikkeling en verbetering van bestaande technologieën te versnellen en nieuwe manieren te verkennen om energiegemeenschappen in Europa te bevorderen.

 

WeSmart is een Belgisch bedrijf dat een digitale one-stop-shop aanbiedt voor het ontwikkelen en beheren van energiegemeenschappen met als doel een positieve sociale en ecologische impact te creëren, en om burgers samen te brengen om de energiemaatschappij van morgen te creëren. Energiegemeenschappen worden steeds meer onderdeel van ons energiesysteem. WeSmart biedt een digitaal platform voor het opzetten en beheren van energiegemeenschappen die zorgen voor een geoptimaliseerde afname van lokaal geproduceerde hernieuwbare energie, wat leidt tot minder netcongestie. Het platform helpt zowel eigenaren van zonnepanelen als consumenten, terwijl het alle administratie en facturering van energiegemeenschappen verzorgt via een geïntegreerde verbinding met de DSO’s. De oplossingen van WeSmart zijn gericht op de Europese markt, aangezien de Clean Energy Package regulering met betrekking tot energiegemeenschappen sinds vorig jaar in verschillende landen is geïmplementeerd.
WeSmart team
Jordy Klaassen, Investment Manager bij Eneco Ventures: “De toewijding van WeSmart aan het creëren van energiegemeenschappen resoneert met onze toewijding aan innovatie in de energiesector. Met deze investering willen we onze kracht benutten om bij te dragen aan een toekomst van steeds meer lokaal gebruik van groene energie, waarmee we bijdragen aan onze One Planet Plan. We zijn enthousiast over de toekomst van WeSmart en onderzoeken momenteel meerdere samenwerkingsprojecten in België".

 

"Hun steun zal onze ontwikkeling van instrumenten voor energiegemeenschappen aanzienlijk versnellen, waardoor we een stap dichter bij ons doel komen om hernieuwbare energie en het delen van energie voor iedereen toegankelijker te maken", aldus Francois Bordes, CEO van WeSmart.