Man met tablet kijkend in camera

Bespaar nu met de Eneco EnergieCoach

Met verduurzamen spaar je niet alleen je portemonnee. Maar ook het milieu, door minder CO₂ uit te stoten. Wij helpen je graag omschakelen naar duurzamer en slimmer energieverbruik. Bijvoorbeeld met het voldoen aan de informatieplicht of met advies op maat. Ontdek wat Eneco EnergieCoach voor jou en je bedrijf kan betekenen!
Vraag offerte aan

Eenvoudig energie besparen

De Eneco EnergieCoach helpt je om te voldoen aan de informatieplicht die hoort bij de Wet milieubeheer. Je krijgt 24/7 inzicht in de maatregelen die voor jou financieel interessant of wettelijk verplicht zijn. Het online dashboard is een erkend energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS).
Voldoe aan de informatieplicht
24/7 inzicht via het online dashboard
Direct toepasbare maatregelen

Heeft u meerdere locaties of bent u grootverbruiker?

Dan hebben we een ander aanbod dat beter bij u past. Hoe check ik dit?Groot- of kleinverbruik

U bent grootverbruiker als minimaal 1 van uw energie-aansluitingen een grootverbruikaansluiting is. Dat betekent dat de capaciteit (of waarde) van uw elektriciteitsaansluiting groter is dan 3x80A (ampère) en/of voor uw gasaansluiting groter is dan 40 m3/h. Daarnaast ontvangt u maandelijks 2 facturen voor uw energierekening (1 factuur van uw energieleverancier en 1 factuur van uw netbeheerder).U bent mkb (of zakelijke kleinverbruiker) als u voor zowel elektriciteit als gas een kleinverbruikaansluiting heeft. Dat betekent dat de capaciteit (of waarde) van uw elektriciteitsaansluiting kleiner of gelijk is aan 3x80A (ampère) én uw gasaansluiting kleiner of gelijk is aan 40 m3/h. U ontvangt als mkb maandelijks 1 factuur voor uw energierekening (energierekening en netwerkkosten gecombineerd).

Jaarcijfers gasverbruik en electriciteitsverbruik energiecoach

Verdienen aan verduurzamen

Of je kunt besparen hangt van een aantal factoren af, bijvoorbeeld de grootte van je bedrijfspand en je energieverbruik. Voldoe je aan deze criteria? Dan is investeren in besparen met de Eneco EnergieCoach vast en zeker de moeite waard.
Vrouw met wetboek in haar handen voor een blauwe achtergrond

Ontdek hoe jouw bedrijf energie kan besparen

Iedereen is anders. Elke locatie en situatie is uniek. Daarom vinden wij het belangrijk dat je wat te kiezen hebt, of je nu weinig of heel veel energie verbruikt. Zodat je efficiënt kunt besparen. Is dat voor jouw bedrijf wettelijk verplicht? Dan is het goed om te weten dat je met de EnergieCoach ook voldoet aan de Wet milieubeheer met bijbehorende informatieplicht die sinds 1 juli 2019 geldt.

Zo werkt het

  1. Onze adviseur komt langs om je pand te scannen. Op basis van de meetdata volgt een uitgebreide analyse.
  2. Jouw rapport wordt voor je gemaakt en ingediend. Hierin zie je precies wat je wettelijk verplichte maatregelen zijn.
  3. Via het online dashboard heb je altijd inzicht in jouw maatregelen. Het online dashboard is een erkend energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS).
  4. Je profiteert van advies op maat om tot 30% te besparen op je energiekosten. Onze energiespecialisten zijn altijd binnen handbereik en komen jaarlijks langs voor een gesprek.

Ondernemers geven de EnergieCoach een 8,3

Casper van Lingen - Formulemanager bij Goossens Wonen en Slapen vertelt hoe hij € 30.000 wist te besparen op het gasverbruik.
Gijs van der Leeden - Ondernemer in belasting- en hypotheekadvies vertelt hoe hij zijn prachtige monumentale pand groener maakt.
Wil van der Peet - Mede-directeur van Van der Peet Nieuwbouw en Onderhoud BV vertelt hoe hij met led-verlichting € 7.000 heeft bespaard.

Verduurzaam je energieverbruik

De Eneco EnergieCoach helpt ondernemers om eenvoudig te voldoen aan de eisen van de Wet milieubeheer en bijbehorende informatieplicht. Mooi meegenomen: je bespaart op je energiekosten én verduurzaamt je bedrijf snel en zonder risico of inspanning.

EnergieCoach

  • Voldoe aan de informatieplicht
  • 24/7 inzicht via online dashboard
  • EnergieCoach Plus: bespaar tot 30% met een advies op maat

Veelgestelde vragen