Drone windpark Delfzijl Noord

KLIMAAT- AMBITIESWAARMAKEN

De aarde leefbaar doorgeven aan volgende generaties, dat kan alleen als we sneller verduurzamen. Uw bedrijf kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Eneco helpt daarbij. Benieuwd wat u kunt doen?

Werken aan nog groener internet met hulp van wind én zon

KPN zag al vroeg dat het als groot bedrijf verschil kon maken in de duurzaamheidstransitie en werkt al jarenlang samen met Eneco als energiepartner. Zo neemt KPN al lange tijd groene stroom af, opgewekt door Nederlandse windmolens.
Still KPN datacenter
Albert Heijn plaatst laadpalen voor haar klanten

Boodschappen doen terwijl uw auto laadt op Hollandse wind

Albert Heijn wil ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ Vanuit deze missie hebben zij als klimaatdoel om in 2050 een uitstootvrije keten (Netto 0) te zijn. Het tussendoel is om in 2030, 45% minder broeikasgassen uit stoten t.o.v. 2018.

Laadkranen produceren met kracht van de wind

Ontstaan in 1915 vanuit het ambacht van wagenmakers, is Rondaan inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve en gespecialiseerde fabrikant en serviceorganisatie van transportmiddelen, hydraulische laad- en lossystemen en wegbeheermaterieel.
Rondaan kraanvoertuigen
Museon

Bezoekers meer leren over onze planeet met hulp van de zon

Museon-Omniversum is een leuk en leerzaam museum met grootbeeldfilmtheater voor jong én oud. Alles draait er om de aarde, de mens en een duurzame toekomst. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de ambities van het museum hier naadloos bij aansluiten.

Tiny houses bouwen met hulp van de zon

Wikkelhouse maakt tiny houses, vakantiehuizen en kantoren die volledig gemaakt zijn  van hernieuwbare materialen en geïsoleerd worden met hoogwaardig gerecycled karton. Het bedrijf wil laten zien dat bouwen slimmer en op een milieuvriendelijke manier kan. Waarom bouwen met steen als het ook met karton kan?
Wikkelhouse Workshop

Deze bedrijven doen het

Warehouse Scherp Verpakkingen

Duurzamere verhuisdozen ontwikkelen met hulp van de wind

Laat u inspireren
Coca-Cola Europacific Partners + Eneco

De fabriek laten werken met lokaal opgewekte groene stroom

Laat u inspireren
Gouden en groene ambities realiseren

Gouden en groene ambities realiseren

Lees meer over de ambities van Papendal

Bekijk onze cases

Nog meer klanten vertellen u graag welke duurzame stappen zij samen met Eneco nemen.

Hoe doen we dat?

De energiesector heeft een belangrijke voortrekkersrol in de energietransitie. Helemaal nu we weten dat klimaatdoelen en -acties veel ambitieuzer moeten zijn om nog het 1,5°C doel te kunnen behalen. Eneco neemt hier verantwoordelijkheid voor en vervroegt haar bestaande ambitie om klimaatneutraal te worden met 15 jaar naar 2035. Dit doen we met het One Planet Plan. In eigen activiteiten en in de energie die we leveren aan onze klanten. Met concrete stappen draagt Eneco bij aan de versnelling van de energietransitie. Zo kunnen we de aarde leefbaar houden voor volgende generaties.

Zet ook een duurzame stap

Van groene stroom uit eigen land of zonnepanelen tot laden op de zaak. Iedere stap maakt een groot verschil. Zet nu ook de versnelling in. Ontdek hieronder de mogelijkheden.
Twee windmolens in windpark Autena met een ondergaande zon op de achtergrond

Groene stroom

100% groene stroom uit een Nederlands wind- of zonnepark.
Zonnepanelen en windmolens bij zonsopkomst

OpwekOptimaal

Creëer meer balans op het net en optimaliseer het financiële rendement van uw zonnesysteem.
Zonnedak Eindhoven

ZonOpDak

Zelf zonne-energie opwekken op uw bedrijfspand.
Auto wordt opgeladen door dak met zonnepanelen

ZonnigLaden

Ga de weg op met duurzame energie.
Scherm Eneco Procurement

Een slimme batterij

Met een batterij gaat u slimmer om met uw zelf opgewekte energie en heeft u minder last van netcongestie.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op de energiemarkt? Ontvang het laatste nieuws, handige tips rondom verduurzaming en inspirerende cases van andere bedrijven in onze nieuwsbrief.
Eneco mag mijn e-mailadres gebruiken voor het toesturen van de nieuwsbrief. Lees ons privacystatement voor meer informatie.