Gemeente Dronten

Zonnecarports in de praktijk

E-learning | December 2021
Met een zonnecarport wordt een parkeerterrein multifunctioneel gebruikt voor het opwekken van zonne-energie. Slim! Maar wat komt er allemaal bij de realisatie van een zonnecarport kijken? Welke uitdagingen en oplossingen zijn er? Hoe komt een prijs tot stand? En hoe ziet de businesscase eruit?
 
In deze 5-delige videoserie leggen we u alles uit.
 
Video 1 van 5

Wat zijn de kansen en knelpunten van zonnecarports?

In opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben CE Delft en Merosch in kaart gebracht wat de mogelijkheden zijn voor zonnecarports in Nederland. In deze video licht Sebastiaan Knepper het onderzoek kort toe.

Hoe ziet een zonnecarport eruit in de praktijk?

Gemeente Dronten heeft samen met Eneco een zonnecarport gerealiseerd op het parkeerterrein van het gerenoveerde gemeentehuis in Dronten. Geert Gielen en Jasper Feuth geven in deze video een rondleiding en laten alle details van het ontwerp zien.
Video 2 van 5
Video 3 van 5

Wat komt er kijken bij de realisatie van een zonnecarport?

In deze video neemt Geert Gielen u mee in het proces van de ontwikkeling van de zonnecarport op het parkeerterrein van het gerenoveerde gemeentehuis in Dronten. Waar te beginnen? Welke uitdagingen zijn er geweest en welke oplossingen zijn er gevonden?

Hoe komt de prijs van een zonnecarport tot stand?

Er zijn veel factoren die invloed hebben op de prijsvorming voor een zonnecarport. Jasper Feuth vertelt in deze video over de verschillende opties in het ontwerp, de voor- en nadelen en wat erbij komt kijken om tot een prijs voor een zonnecarport te komen. 

Voor een actueel beeld van de prijs van een zonnecarport, vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.
Video 4 van 5
Video 5 van 5

Hoe krijg je de business case van een zonnecarport met laadpalen sluitend?

Jasper Feuth vertelt in deze video (december 2021) alle details over de business case en verschillende praktijkervaringen. Let op: de business case van een zonnecarport zag er in december 2021 heel anders (positiever) uit dan nu. Voor de actuele businesscase van een zonnecarport, vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn?

Met ZonnigLaden van Eneco kunnen we u volledig begeleiden met de ontwikkeling, realisatie en exploitatie van een zonnecarport. Van de businesscase, vergunning- en subsidieaanvraag, tot verzekering en onderhoud.

ZonnigLaden

  • Zichtbare verduurzaming
  • Verhoogd comfort en verbeterde service
  • ZonnigLaden demo in één middag