Zakelijke slimme meter

We lezen de slimme meter voor gas of stroom in uw bedrijf op afstand uit. In principe hoeft u dus geen meterstanden meer door te geven. Hier leest u hoe het werkt.
Stap 3: gasmeteropstelling

Bekijk uw energieverbruik

In Mijn Eneco Zakelijk ziet u direct wat u verbruikt.

Het gemak van een slimme meter

Een slimme meter is makkelijk voor u, voor de netbeheerder en voor ons. We lezen de meterstanden maandelijks digitaal uit en u hoeft ze niet meer door te geven. De netbeheerder is als eigenaar verantwoordelijk voor de installatie van de slimme meter. Wij zorgen dat uw meterstanden correct doorlopen door de meterstanden van uw oude energiemeter te noteren als u een slimme meter krijgt. Zo betaalt u alleen voor de energie die u verbruikt.

Privacy en de slimme meter

De netbeheerder geeft iedere maand de meterstanden aan ons door. Hij geeft uw gegevens ook door bij de jaarafrekening, als uw bedrijf verhuist of als u overstapt naar een andere energieleverancier. De standen mogen alleen vaker doorgegeven worden als u daar toestemming voor geeft. Wilt u niet dat wij uw slimme meter uitlezen, dan kunt u het mandaat intrekken bij de netbeheerder.

Al uw (bedrijfs)gegevens worden beveiligd verzonden en behandelen we vertrouwelijk. We hechten veel waarde aan de betrouwbaarheid en veiligheid van de meters en de data. De slimme meter voldoet aan alle eisen die het College Bescherming Persoonsgegevens stelt op het gebied van privacy.

Versneld slimme meter aanvragen

Tussen nu en 2020 krijgen alle kleinverbruikaansluitingen een slimme meter aangeboden. Op de website van uw netbeheerder staat een planningsoverzicht. U krijgt automatisch een bericht als u aan de beurt bent. Wilt u eerder een slimme meter in het bedrijf laten plaatsen? Vraag dan een versnelde plaatsing aan bij uw netbeheerder. U betaalt eenmalig € 60 (exclusief btw) voor de complete meetinrichting (elektriciteits- en gasmeter).
Vrouw kijkt naar telefoon

Komt u er niet uit?

Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoon of e-mail. We helpen u graag.