Zonnepanelen op PostNL Nieuwegein

PostNL verduurzaamt met 25.000 zonnepanelen

Verduurzamen is een prioriteit bij PostNL. Het bedrijf zet flinke stappen: de daken van 24 pakkettensorteercentra zijn gevuld met 25.000 zonnepanelen. Hier wordt 40% van het stroomverbruik zelf opgewekt.

PostNL duurzame voorloper in logistieke sector

Alle nieuwe locaties van PostNL hebben zonnepanelen, zijn gasloos en worden gebouwd volgens duurzaamheidsstandaarden. Daarmee blijft PostNL verduurzamen. Dit wordt ook onderschreven door BREEAM. PostNL ontving het BREEAM-NL In-Use certificaat voor de duurzame prestaties van twee van haar gebouwen en is daarmee het eerste logistieke bedrijf in Nederland met dit prestigieuze duurzaamheidskeurmerk.
Het PostNL distributiecentrum in Nieuwegein

PostNL en Eneco verduurzamen samen

PostNL en Eneco werken samen in het opwekken van zonne-energie. Eneco plaatste ruim 25.000 zonnepanelen op de daken van de sorteercentra, onderhoudt de installatie en garandeert de opbrengst. PostNL is de eigenaar van de zonnestroominstallatie en gebruikt de energie om haar pakkettensorteercentra te verduurzamen.
Zonnepanelen op PostNL Nieuwegein
Zonnepanelen op een dak

Laat de zon voor u werken met ZonOpDak van Eneco

Eneco ZonOpDak is dé totaaloplossing voor bedrijven. U heeft nergens omkijken naar. Eneco verzorgt het hele traject, van SDE++ subsidieaanvraag tot installatie en beheer. Kies voor investeren in zonnepanelen, leasen of uw dak verhuren.

Meer duurzame inspiratie

De afgelopen vijf jaar wist Mourik, een van de grootste wereldwijd opererende familiebedrijven in Nederland, haar CO2-uitstoot al met ruim 20 procent te verlagen.

Voor Mourik geeft Milieukeur-merk de doorslag

Lees verder
Offshore windpark Borssele III/IV bijna uitverkocht

Windpark Borssele III IV

Lees verder
Vrouw sluit haar auto aan op een elektrische laadpaal

Wettelijke duurzaamheidseisen behalen met zonne-carports

Lees verder