Blijdorp
Horeca en recreatie

De pinguïns duurzaam koel houden

Diergaarde Blijdorp + Eneco1 januari 1 door Redactie Eneco
We willen allemaal de aarde leefbaar doorgeven aan volgende generaties. Daarom moeten we nu in actie komen tegen verdere opwarming van de aarde. Dat kan alleen als we sneller verduurzamen. En dat gaat nóg sneller als u ook meedoet. Eneco helpt u daarbij. Benieuwd wat u kunt doen? Laat u inspireren door onze klant Diergaarde Blijdorp.

Diergaarde Blijdorp wordt klimaatpositief in 2030

Enerzijds wil Diergaarde Blijdorp een voortrekkersrol hebben op het gebied van natuurbehoud, dierenwelzijn en bijdragen aan behoud en herstel van biodiversiteit. Anderzijds willen zij als organisatie de footprint drastisch reduceren. De klimaatambitie van Diergaarde Blijdorp gaat verder dan CO2-neutraal worden. In 2030 willen zij zelfs klimaatpositief zijn.
'Het is prettig samenwerken met een partner als Eneco die zelf ook stevige klimaatambities heeft. Als je dezelfde taal spreekt, bereik je gewoon meer.'- Tania Oudegeest, Programmamanager Duurzaamheid Diergaarde Blijdorp

De pinguïns duurzaam koel houden

De samenwerking met Eneco biedt Diergaarde Blijdorp de kans om nog meer en sneller duurzame stappen te zetten. Naast de afname van 100% groene stroom en de plaatsing van een groot zonnedak, is er een warmte-koudeopslag geplaatst. Dit slimme systeem houdt de koningspinguïns op 11°C, de haaien op 24°C en de vlinders op een tropische temperatuur van 27°C. Op die manier is er een grote stap gezet in het aardgasvrij verwarmen van een omvangrijk deel van de dierentuin. Dit leverde een besparing op van 751 ton aan CO2-uitstoot.  
Zakenman met tablet in hand

Eneco en klanten in 2035 klimaatneutraal

Klimaatambities waarmaken. Samen gaat dat sneller. Daarom werken we daar met ondernemers zoals u hard aan.

Meer duurzame inspiratie

Zakenman en vrouw met tablet en mobiele telefoon in hand

CO₂ van uw bedrijfspand verminderen met zonne-energie

Lees hier meer over CO₂ verminderen
Waalhaven

Laden en lossen met hulp van de wind

Benieuwd wat u kunt doen?
Tim en Thomas op dak Rotterdam Ahoy

Dak Rotterdam Ahoy vormt bron van duurzame energie

Lees meer over de duurzame energie van het Rotterdamse Ahoy