BUSINESS CENTRE TREEPORT

Samen een duurzaam bedrijventerrein realiseren

BUSINESS CENTRE TREEPORT + GARBE INDUSTRIAL REAL ESTATE NETHERLANDS + ENECO5 juli 2023 door Redactie Eneco
Langs de A16, op de grens van Nederland en België wordt een duurzaam bedrijventerrein gerealiseerd: Business Centre Treeport (BCT). Een bedrijventerrein specifiek voor de boomteeltsector waar handel, logistiek, promotie, onderzoek en onderwijs samenkomt. BCT is een initiatief van de coöperatieve vereniging Treeport waarmee vol wordt ingezet op de innovatie en verduurzaming van de boomteeltsector.

Het distributiecentrum op het bedrijventerrein is het eerste gebouw dat gerealiseerd en opgeleverd is aan GARBE Industrial Real Estate Netherlands. De bijna 18.000 zonnepanelen op het dak zorgen er samen met de windturbines voor dat de gemeente Zundert van duurzame zelf opgewekte stroom kan worden voorzien. 
'We zetten hier de energietransitie in gang voor de boomteeltsector en de gemeente.'- Remco van Dessel (Stantec) - Team Business Centre Treeport

Duurzame samenwerking

GARBE Industrial Real Estate Netherlands heeft het dak van deze locatie voor 16 jaar verhuurd aan Eneco. Gedurende deze periode verzorgt Eneco het volledige beheer en onderhoud van de zonnepanelen. GARBE heeft een sterke ambitie met betrekking tot het verduurzamen van haar portfolio en heeft Eneco gevonden voor de uitvoering van meerdere zonnedaken.
'Dit soort samenwerkingen stuwen elkaar op en zorgen er uiteindelijk voor waar we met elkaar naartoe moeten in Europa.'- Thomas Ramanathan - Senior Technical Development Manager bij GARBE
Business Centre Treeport wordt volledig ecologisch en duurzaam ingericht. Er komt een waterrijke groene inrichting met gebiedseigen levensgemeenschappen van planten en dieren. Er staan drie windturbines op het bedrijventerrein en alle daken van de bedrijfsgebouwen worden voorzien van zonnepanelen.
Zakenman met tablet in hand

We doen het nu

De aarde leefbaar doorgeven aan volgende generaties, dat kan alleen als we sneller verduurzamen. Zakelijk Nederland kan daar een grote bijdrage aan leveren. Eneco helpt u hierbij. Benieuwd wat u kunt doen?

Meer duurzame inspiratie

House of Performance

Zakelijke adviezen uitbrengen op groene stroom

Lees hier wat u kunt doen
Windpark Nieuwe waterweg

Trends in de energietransitie – en hoe u daarop in kunt spelen

Bekijk de trends
Nederland van bovenaf

Vijf tips om nu energie te besparen

Bekijk de vijf tips van onze experts