Laadpalen, Zonnepanelen

Solar carport: haal meer energie uit uw parkeerterrein

Een carport met zonnepanelen en geïntegreerde laadpalen is duurzaam opwekken en laden tijdens het parkeren. En daarmee een aantrekkelijke verduurzamingskans voor elk bedrijf met een eigen parkeerterrein vanaf 100 plekken. We geven u zes redenen om ook voor een zonnecarport te kiezen.18 juli 2022 door Redactie Eneco

1. Maak driedubbel gebruik van uw parkeerterrein

Alleen maar parkeren? Dat is zonde van de ruimte. Zonnecarports met geïntegreerde laadpalen maken van uw parkeerterrein een multifunctionele parking. U wekt zelf uw groene stroom op met zonnepanelen op uw carport, parkeert overdekt en laadt elektrische auto’s duurzaam op met uw eigen zonne-energie.

2. Wek zelf duurzame energie op met een zonnecarport

In het ontwerp van zonne-carports is rekening gehouden met een optimale hellingshoek om een zo hoog mogelijk rendement te behalen. De zonne-energie van uw carports gebruikt u voor het laden van elektrische auto’s én voor uw bedrijf. Zo maakt u niet alleen uw organisatie, maar heel Nederland een stukje duurzamer. Per parkeerplaats plaatst u gemiddeld zeven zonnepanelen. Met een terrein van 100 parkeerplaatsen wekt u zo 280 MWh schone energie per jaar op. Dat staat gelijk aan 1,8 miljoen groene kilometers per jaar, met een jaarlijkse CO2-reductie van circa 156 ton - oftewel: de jaarlijkse CO2-opname van circa 7.000 bomen (bron: Europees Milieuagentschap).

3. Voeg extra laadpalen toe zonder graafwerk

Nederland is wereldwijd een van de koplopers op het gebied van elektrische auto’s. In 2019 was volgens het RVO 14% van de nieuw verkochte auto’s in ons land elektrisch. En de komende jaren neemt dat alleen maar toe. Analisten van Bloomberg verwachten dat in 2040 de helft van alle nieuwe auto’s elektrisch is. Dit betekent dat laadpalen - met uw eigen duurzame energie - voor uw medewerkers en bezoekers natuurlijk niet mogen ontbreken. Bij onze zonnecarports zijn de kabels en kabelgoten in en onder de constructie verwerkt. Hierdoor voegt u later zonder graafwerk makkelijk en kostenefficiënt extra laadpalen toe.

4. Parkeer comfortabel

Uw medewerkers en zeker uw bezoekers wilt u gastvrij ontvangen en een goede indruk van uw bedrijf geven. Ook bij het parkeren. Uw carport met zonnepanelen zorgt voor een comfortabel en overdekt parkeerterrein. Dat is prettig bij regen en duurzaam koel in de zomer.

5. Verduurzaam zichtbaar met een carport met zonnepanelen

Duurzaamheid geeft een positieve impuls aan het imago van uw onderneming. Maar hoe laat u uw duurzame inspanningen zien? Die vraag is bij een zonnecarport geen probleem. Een parkeerterrein met zonnepanelen en geïntegreerde oplaadpalen spreekt voor zich. Uw bedrijf zet zich in voor een beter milieu.

6. Wek zonne-energie op, ook zonder geschikt dak

Niet alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen. Omdat het dak qua bezonning of constructie ongeschikt is, of de oppervlakte van het dak simpelweg te klein. Heeft uw pand een monumentale status, dan wordt het ook lastig. Deze issues spelen niet bij een carport met zonnepanelen. Een parkeerterrein met minimaal 100 parkeerplekken (ongeveer 2.500 m2) met een gunstige zonligging, is alles wat u nodig heeft voor Eneco ZonnigLaden.
Zonne-carports boven een bedrijfsparkeerterrein.

Laat de zon nu voor u werken met Eneco Zonnigladen

Met Eneco ZonnigLaden maakt u van uw parkeerterrein een multifunctionele parking. U wekt zichtbaar duurzame energie, parkeert en laadt auto’s op. En de stroom die u overheeft, gebruikt u in uw pand of levert u terug aan het net. Wij regelen een carport met zonnepanelen voor u. Van advies en subsidie tot en met de realisatie en financiering.

Meer duurzame inspiratie

Montage zonnepanelen

Zakelijke zonnepanelen verzekeren: hoe werkt dat?

Lees hier hoe het werkt
House of Performance

Zakelijke adviezen uitbrengen op groene stroom

Lees hier wat u kunt doen