PostNL distributiecentrum Nieuwegein

PostNL haalt stroom uit zon

Artikel uit 2020 - PostNL wil de impact op het klimaat zo klein mogelijk maken. Daarom kiest PostNL zo veel mogelijk voor schone voertuigen en duurzame bedrijfsgebouwen. Zo wordt 40% van de elektriciteit voor de pakkettensorteercentra duurzaam opgewekt met zonnepanelen.

Grote zonopwekker in Nederland

PostNL en Eneco werken samen om de bedrijfsvoering van PostNL verder te verduurzamen. Sinds de start van de samenwerking in 2016 zijn er ruim 25.000 zonnepanelen op de daken van 24 pakkettensorteercentra geplaatst. Daarmee is PostNL een grote zonopwekker in Nederland.
Medewerker PostNL

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek, PostNL

“PostNL is een grote opwekker van zonnestroom in Nederland.  Alle nieuwe locaties worden volgens de hoogste duurzaamheid standaarden gebouwd, zijn voorzien van zonnepanelen en zijn gasloos. Hiermee zetten we een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering.”
Liesbeth Kaashoek

Erwin van Gemert, Head of Sales, Eneco Zakelijk

“Wij zien de belangstelling voor zonnestroom vanuit het bedrijfsleven toenemen. We helpen steeds meer grote organisaties om de impact van hun energieverbruik op het klimaat terug te dringen en hun producten en dienstverlening te verduurzamen. Voor bedrijven met een groot dakoppervlakte ligt de keuze voor zonnepanelen, die steeds beter én goedkoper worden, voor de hand.”
Erwin van Gemert

Feiten en cijfers

PostNL is een toonaangevend bedrijf in de logistieke dienstverlening. Met circa 46.000 medewerkers is PostNL wereldwijd actief.
ZonnepanelenRuim 25.000 stuks
24 sorteercentra
(juli 2020)
Percentage stroom opgewekt door zon40%
Jaarlijkse opbrengst7.200.000 kWh
Huishoudens2.250
(equivalent, o.b.v. 3200 kWh per huishouden)
HollandseZon en Zon Op Dak

Meer weten?

Wilt u ook verduurzamen en besparen met zonnepanelen op uw bedrijfsdak? Lees hier alles over ZonOpDak van Eneco.

Gerelateerde artikelen

PepsiCo

Chips duurzaam bakken met warmtebatterij

Lees meer
Vrouw met laptop zittend op een betonnen trap

E-mailen op Hollandse windenergie

Lees meer
NS trein

"Maak van verduurzaming een exportproduct"

Lees meer