Duurzame energielessen

Onze collega’s geven op verschillende scholen door het land duurzame energielessen. Docenten, leerlingen en ouders maken kennis met duurzame energie en de ontwikkelingen binnen de energietransitie. Eneco heeft lesmateriaal voor scholen beschikbaar. Ook nuttig voor spreekbeurten en werkstukken over duurzame energie.
Vrouw met tablet in hand
Kinderen in de klas

Gratis lesmateriaal voor kinderen in het basisonderwijs

Duurzame energie wordt steeds belangrijker. Maar wat is het precies? Hoe gaan we allemaal over op duurzame energie? En welke mogelijkheden zijn er? Jongeren zijn degenen die de energietransitie straks waar moeten maken. Dus zorgen we ervoor dat zij nu al op speelse manier leren welke duurzame energiebronnen er zijn?

Eneco ontwikkelde energielessen voor het basisonderwijs (groep 3-8). In het lesmateriaal voor scholen - met filmpjes, proefjes, opdrachten en een quiz - leren kinderen alles over duurzame energie. Een medewerker van Eneco geeft als gastdocent les in de klas. Docenten kunnen ook zelf met dit lesmateriaal aan de slag.

Wist je dat het materiaal ook veel informatie bevat voor kinderen om bijvoorbeeld zelf werkstukken over duurzame energie te maken. De energieles duurt maximaal twee uur. Het bezoek van de gastdocent en het gebruik van het lesmateriaal is gratis.

De toekomst aan het woord

Groep 8 van de Lorentzschool in Leiden dacht met ons mee over de vraag: hoe kunnen we mensen overtuigen dat duurzame energie belangrijk is? Met begeleiding van de Missing Chapter Foundation en het aangereikte lesmateriaal voor kinderen, maakten de kids een film. Zij bedachten het script, wij faciliteerden regie en techniek. De film is heel cool geworden. Snel kijken dus!

 Waarschuwing: deze video is alleen geschikt voor kinderen van 10 jaar of ouder.