Hoe werkt verhuizen?

Ben je een nieuwe zakelijke klant bij Eneco? Of ben je juist al jaren klant bij ons en verhuis je of krijg je er een locatie bij? Hoe dan ook: een zakelijke verhuizing is online zo geregeld. Alle ins en outs staan overzichtelijk bij elkaar op deze pagina.
Verhuizen

Regel het online

Geef je verhuizing in een paar minuten online door. Wij regelen dan verder alles.

Nu al klant en een verhuizing in de planning?

Fijn dat je blijft! Geef je verhuizing tijdig aan ons door en we ontzorgen je waar we kunnen.

Zo werkt het:

Wees er op tijd bij

Je kunt de verhuizing van je bedrijf van 3 maanden tot 1 maand van tevoren doorgeven. Gebruik daarvoor het verhuisformulier. Dan is het in een paar minuten geregeld.Je contract verhuist (bijna altijd) mee

Omdat je contract niet gebonden is aan een adres maar aan je bedrijf, kun je het gewoon meenemen als je verhuist. Je hoeft alleen je verhuizing tijdig aan ons door te geven. Wij zorgen er dan voor dat onze energielevering op je nieuwe adres wordt voortgezet.

In een aantal specifieke gevallen is het niet mogelijk om je contract met Eneco mee te nemen naar je nieuwe adres:  • je bedrijf vertrekt naar het buitenland;

  • je werkt vanuit huis en je gaat samenwonen op een adres waar Eneco niet levert;

  • je bedrijf verhuist naar een pand met stadswarmte en je kunt je contract voor gas om die reden niet meenemen.

Geef ook in deze gevallen je verhuizing tijdig door. Dan melden we de levering af. Mocht de einddatum van je contract nog niet bereikt zijn, dan brengen wij een opzegboete in rekening.

Handig stappenplan

Hier lees je stap voor stap wat je bij een verhuizing moet regelen voor je oude en nieuwe bedrijfspand:Nieuw adres

  1. Geef je verhuizing door via het online verhuisformulier. Je contract van Eneco verhuist dan met je mee.

  2. Je ontvangt binnen 5 werkdagen na het doorgeven van je verhuizing een bevestiging en contract inclusief aansluit- en transportovereenkomst.

  3. Een dag voor ontvangst van je sleutel krijg je via mail of post een meterstandenverzoek voor je nieuwe pand. Geef je meterstanden online door zodra je de sleutel hebt ontvangen. Als je slimme meters hebt, hoeft dit niet.

  4. Binnen 4 weken na het doorgeven van je meterstanden ontvang je een bevestiging van je nieuwe termijnbedrag. Je kunt dat als je wilt eenvoudig wijzigen in Mijn Eneco.

Oud adres

Twee werkdagen voor het inleveren van je sleutel ontvang je per mail of post een verzoek om de meterstanden van je oude pand online door te geven. Wanneer je de sleutel inlevert, neem je de meterstanden op en geef je deze binnen 5 werkdagen online aan ons door. Als je slimme meters hebt, hoeft dit niet.

Binnen 6 weken na de verhuizing ontvang je de eindnota van je oude pand op je nieuwe adres.

Verhuizing wijzigen of annuleren

Heb je de verhuizing van je bedrijf al doorgegeven en verandert de sleuteldatum? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op om de datum te wijzigen. Dan passen we meteen de ingangsdatum van je contract aan.

Gaat de verhuizing van je bedrijf helemaal niet door, dan horen we dat ook graag. Je kunt ons bellen om dit door te geven.

Ook voor actuele informatie over de status van je verhuizing kun je telefonisch contact met ons opnemen.

Veelgestelde vragen

Man met telefoon vrouw met tablet kijkend naar scherm

Kom je er niet uit?

Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via

  • E-mail
  • Eneco digitale assistent
  • Telefoon

We helpen je graag.