Zakelijk energieverbruik inzien

Het is voor ondernemers de moeite waard om hun energieverbruik goed te monitoren. Hoe je dat doet is afhankelijk van de producten die je gebruikt.
Illustratie van een vrouw op haar telefoon met app mogelijkheden

Benieuwd naar je verbruik?

Vraag gemakkelijk en snel je energieverbruik op.

Maandelijks Energierapport

Heeft jouw bedrijf een slimme meter, dan ontvang je het Maandelijks Energierapport. Dit rapport geeft het energieverbruik van de afgelopen maand weer. Daarbij krijg je een vergelijking met het verbruik van dezelfde maand een jaar eerder en van een onderneming die op de jouwe lijkt. Als jouw bedrijf vorig jaar nog geen klant was bij Eneco, kunnen we de vergelijking met vorig jaar vanzelfsprekend nog niet maken.

Je eerste maandrapport ontvang je na de eerste kalendermaand waarin je contract is ingegaan. Het duurt even omdat we een begin- en eindstand nodig hebben. Zodra we die hebben, krijg je het energierapport iedere maand rond dezelfde datum via e-mail. Wil je het Maandelijks Energierapport niet meer ontvangen? Je zet deze functie gemakkelijk uit via Mijn Eneco.

Jaarnota

Op de jaarnota krijg je een duidelijk overzicht van het energieverbruik van je bedrijf in het afgelopen kalenderjaar. We geven je ook een vergelijking met je eigen verbruik een jaar eerder en laten zien hoe het zich verhoudt tot vergelijkbare ondernemingen.

In Mijn Eneco

Slimme meter


Heeft je bedrijf een slimme meter en heb je ons toestemming gegeven voor het dagelijks uitlezen, dan zie je in Mijn Eneco een grafiek met je verbruik onder het tabblad ‘Verbruik’. Die cijfers kun je na de eerste kalendermaand specificeren per maand, week, dag en uur. Heb je je nog maar pas aangemeld bij Mijn Eneco of heb je nog maar net een slimme meter dan zie je daar na de eerste kalendermaand je gegevens.Heeft je bedrijf een teruglevermeter, dan kun je het verbruik downloaden. In die Excel-file staat in de laatste kolom het verschil tussen verbruikte energie en opgewekte energie.

Geen slimme meter


Heeft je bedrijf nog geen slimme meter, check dan na de eerste jaarnota het verbruik van je onderneming in Mijn Eneco. Daar kun je op den duur ook je jaarnota’s vergelijken met die van voorgaande jaren, bijvoorbeeld in de grafiek met het omgerekend verbruik van de afgelopen vijf jaar.


Daarnaast bieden we inzicht in het gemiddelde verbruik van klanten met dezelfde postcode. Zo zie je of je ten opzichte van je buurbedrijven meer of juist minder energie verbruikt.

In de Eneco App

Onder 'Verbruik' in de app kun je regelmatig je energieverbruik controleren. En zien of je termijnbedrag nog actueel is. Zo kun je als het nodig is je termijnbedrag aanpassen en hoef je aan het eind van het jaar niet bij te betalen

We doen een voorspelling aan de hand van het geschatte verbruik en je huidige verbruik. Je slimme meter geeft je verbruik automatisch door. Heb je geen slimme meter, dan kun je zelf je meterstanden invoeren.

Verbruik op Toon

Heb je een Toon-abonnement? Dan zie je via ‘Status verbruik’ jouw daadwerkelijke verbruik ten opzichte van wat we hebben geschat.  • Een groen opgestoken duimpje. Je energiegebruik is lager dan we hebben geschat.

  • Een geel uitroepteken. Je energieverbruik is hoger dan we hebben geschat. Je krijgt daarvan een waarschuwing. Zo blijf je grip houden op je energieverbruik.

Let wel: ‘Status verbruik’ werkt pas een maand na de installatie van Toon. Die moet namelijk eerst ‘leren’ hoeveel energie jouw bedrijf verbruikt. Deze functie werkt alleen als je een energiecontract hebt bij Eneco

Zon op Toon

Toon geeft je alle informatie over je verbruik en de energie die je opwekt met je zonnepanelen in een overzicht gespecificeerd in kilowattuur (kWh) en in euro’s.

Opbrengstmeter zonnepanelen

Heb je zonnepanelen op het dak van je bedrijf, dan zie je heel gemakkelijk hoeveel energie je levert via de opbrengstmeter of de brutoproductiemeter. Daarop zie je ook hoeveel stroom in kilowattuur (kWh) je hebt teruggeleverd.

Veelgestelde vragen