Vaste en variabele tarieven

We laten jou als ondernemer graag de keuze. Wil je zekerheid? Kies dan een contract met vaste tarieven. Je weet waar je aan toe bent met een vaste, scherpe energieprijs. Neem een contract voor 1 jaar. Beweeg je liever mee met prijsverschillen op de markt? Kies dan een contract met een flexibele looptijd en variabele tarieven.
Illustratie van man met document in zijn hand

Bekijk je tarieven

Benieuwd hoe het precies zit met jouw energieproducten en de tarieven daarvan? Bekijk ze direct.

Het verschil tussen vast en variabel

We hebben het over vaste tarieven als je een contract hebt voor een vaste periode met vaste leveringstarieven voor stroom en gas. De tarieven blijven dan de hele periode van het contract gelijk. De netbeheerderskosten en overheidsheffingen kunnen wél verhoogd worden.

De variabele tarieven voor stroom en gas bewegen mee met de prijsontwikkelingen op de energiemarkt. Daardoor kunnen de tarieven een paar keer per jaar wijzigen. Meestal gebeurt dit twee keer per jaar, in januari en in juli. Een contract met variabele tarieven heeft een onbepaalde looptijd. Je kunt het dus opzeggen wanneer je wilt, zonder boete.

Einde contract, en dan?

Loopt je zakelijke energiecontract bij ons bijna af? Dan kun je er voor kiezen om je contract te verlengen. Je behoudt dan een vast tarief voor de duur van je contract.

Onderneem je geen actie? Dan gaat je contract over in een contract voor onbepaalde tijd met variabel tarief. Het eventuele verschil in prijs verrekenen we op de jaarnota. Hiervoor hoef je zelf niets te regelen.

Veelgestelde vragen

Man met telefoon vrouw met tablet kijkend naar scherm

Kom je er niet uit?

Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via

  • E-mail
  • Eneco digitale assistent
  • Telefoon

We helpen je graag.