Stijgende energietarieven, wat betekent dit voor warmte?

De energiemarkt is volop in beweging en in het nieuws. Momenteel stijgen de prijzen van energie. Wij kunnen ons voorstellen dat u zich afvraagt waarom de energietarieven stijgen en wat dit voor u betekent als klant met warmte van Eneco. Zoals bijvoorbeeld Stadswarmte of Eneco Bronwarmte. Lees er hieronder meer over.
 
Heeft u ook stroom van Eneco? Wij hebben alle belangrijke informatie voor u op een rijtje gezet.
Betalingsregeling

Wanneer wijzigen mijn warmtetarieven?

De tarieven voor Eneco Warmte veranderen per 1 januari. In de loop van januari 2022 ontvangt u persoonlijk bericht over uw warmtetarieven voor 2022. Deze veranderen per 1 januari 2022. Deze tarieven worden voor consumenten altijd voor één jaar bepaald. Voor Grootzakelijke klanten is dat in specifieke gevallen vaker, bijvoorbeeld 1 keer per kwartaal.

Wat is de impact van de stijgende gasprijzen op warmte?

De warmtetarieven worden tegen het einde van het jaar vastgesteld op basis van de actuele gastarieven. Dit is zo vastgelegd in de tarieven regelingen. Op dit moment zien we een duidelijke stijging in de gasprijzen, wat mogelijk impact zal hebben op de warmtetarieven van 2022.

Verschillen de prijzen per type warmtebron? 

Nee, voor alle klanten die middels het stadswarmtenet beleverd worden gelden dezelfde tarieven. Deze is voor iedereen gelijk, ongeacht het type warmteaansluiting de warmtebronnen die voor de warmte in dat stadswarmtenet zorgen.

Wordt er belasting geheven op warmte?  

Nee, in het warmtetarief zit geen Energiebelasting of Opslag Duurzame Energie opgenomen, enkel btw. U betaalt alleen het leveringstarief per GJ.  

Komt u er niet uit?

Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoon of e-mail. We helpen u graag.

Vrouw kijkt naar telefoon