Tim en Thomas op dak Rotterdam Ahoy ,

Dak Rotterdam Ahoy vormt bron van duurzame energie

12 mei 2021 door Redactie Eneco
Het dak van Rotterdam Ahoy vormt een bron van zonne-energie. In totaal liggen er ruim 5200 zonnepanelen. Dat is te vergelijken met bijna twee voetbalvelden die samen genoeg energie opwekken om 195 dagen per jaar grootschalige evenementen van duurzame energie te voorzien. Een mooi voorbeeld van een succesvolle publiek private samenwerking om de klimaatdoelstellingen van Rotterdam te behalen.
In 2019 sloot de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb samen met bewoners en bedrijven, waaronder Eneco, een klimaatakkoord om de CO2-uitstoot in de stad in tien jaar tijd met de helft te verminderen. De ambitie is dat Rotterdam in 2050 CO2-neutraal is. De stad haalt dan alle energie uit schone, duurzame bronnen zoals zonne-energie. 'In een dichtbevolkte stad als Rotterdam kunnen we de ruimte op de daken goed gebruiken voor het opwekken van duurzame energie', zegt wethouder Arno Bonte. 'Het dak van Ahoy is met 5200 panelen een fantastische showcase.'

Verduurzaming is een must

'Ahoy is een bedrijf met een langetermijnvisie.' Ahoy-directeur Jolanda Jansen noemt de verduurzaming daarom een must: 'Wij willen dat de volgende generaties ook nog kunnen genieten van al het moois dat wij en de wereld te bieden hebben. Daarin nemen wij onze verantwoordelijkheid.' Van de duurzame energie die nu wordt opgewekt kunnen 195 dagen per jaar grootschalige evenementen zoals De Vrienden van Amstel LIVE, het ABN AMRO World Tennis Tournament en North Sea Jazz worden voorzien van duurzame energie.
Zonnepanelen op een dak

Laat de zon voor u werken met ZonOpDak van Eneco

Eneco ZonOpDak is dé totaaloplossing voor bedrijven. U heeft nergens omkijken naar. Eneco verzorgt het hele traject, van SDE++ subsidieaanvraag tot installatie en beheer. Kies voor investeren in zonnepanelen, leasen of uw dak verhuren.

Meer duurzame inspiratie

Zon op dak

Bedrijfspand verduurzamen? 8 redenen om te kiezen voor zonnepanelen op uw dak

Lees hier de 8 redenen
Bol.com

Alle gebouwen van bol.com over op duurzame energie

Lees meer over de duurzame energie bij bol.com
Dura Vermeer kantoor

Dura Vermeer bouwt duurzaam met Eneco HollandseWind®

Bekijk hoe Dura Vermeer duurzaam bouwt