Zon op dak met zonnepanelen,

Zonnepanelen, ook bij lage of negatieve energieprijzen

23 maart 2021 door Redactie Eneco
Investeren in zonnepanelen als de energieprijs laag is? Zeker. Door zelf opgewekte duurzame energie te gebruiken, koopt u minder energie in en bespaart u.

Uw energierekening gaat omlaag

Uw energierekening is opgebouwd uit leveringskosten, energiebelasting, ODE, netbeheerkosten en BTW. Over zelf-opgewekte en -verbruikte zonne-energie betaalt u geen energiebelasting en ODE. U bespaart dus op de leveringskosten door het minder afnemen van energie én u betaalt minder belasting. En dat ziet u terug op de energierekening. Het is zelfs mogelijk om meer elektriciteit op te wekken dan u zelf nodig heeft. Eneco neemt dit overschot terug en u krijgt hier een marktconforme vergoeding voor.

Zekerheid over de energieprijs

Energieprijzen en belastingen fluctueren. Als u zelf energie opwekt, heeft u hier een stuk minder last van. Met als gevolg dat u meer zekerheid krijgt over de hoogte van uw energierekening. Als u zonnepanelen leaset heeft u nog meer zekerheid over de hoogte van uw energierekening: het risico op fluctuerende prijzen ligt dan bij de aanbieder en niet bij uzelf.

Twijfelt u nog?

U kunt uw bedrijfsdak ook verhuren voor het leggen van zonnepanelen. U ontvangt daarvoor een vaste vergoeding per jaar, onafhankelijk van de elektriciteitsprijs. U creëert zo een extra inkomstenbron.
Zonnepanelen op een dak

Laat de zon voor u werken met ZonOpDak van Eneco

Eneco ZonOpDak is dé totaaloplossing voor bedrijven. U heeft nergens omkijken naar. Eneco verzorgt het hele traject, van SDE++ subsidieaanvraag tot installatie en beheer. Kies voor investeren in zonnepanelen, leasen of uw dak verhuren.

Meer duurzame inspiratie

Montage zonnepanelen

Zakelijke zonnepanelen verzekeren: hoe werkt dat?

Lees hier hoe het werkt
Zon op dak

De 8 voordelen van zonnepanelen leasen

Lees hier de 8 voordelen