Luchtopname Goossens
Bedrijventerrein

Een energieke samenwerking

16 juni 2022 door Redactie Eneco
Met een oppervlak van 31.000m2 is het distributiecentrum in Veghel een perfecte plek om zonne-energie op te wekken. Het pand dat eigendom is van abrdn wordt gehuurd door Goossens. In samenwerking met Eneco is een zonnedak met 6.228 panelen gerealiseerd waarmee het complex in één keer volledig overschakelt op groene energie.

Duurzame ambities

Een belangrijke stap in de duurzaamheidsambitie van Goossens voor 2030 geen negatieve milieu-impact meer te hebben als bedrijf. 

Ook abrdn heeft een sterke ambitie met betrekking tot het verduurzamen van haar portfolio. Dankzij commitment van huurders als Goossens kunnen dit soort projecten gerealiseerd worden.
'Als derde generatie binnen ons familiebedrijf zie ik het als een kans om onze duurzame bedrijfsstrategie echt door te voeren'Bart Goossens, algemeen directeur van Goossens
Goossens Bart

Onlangs zijn de 6.228 zonnepanelen op het dak van het warehouse van abrdn in Veghel in gebruik genomen. Vanuit een nauwe samenwerking tussen Goossens, abrdn en Eneco was het mogelijk dit project te ontwikkelen. Voortaan levert de zonnestroominstallatie die Eneco heeft gerealiseerd jaarlijks zo’n 2.287.000 kWh duurzaam opgewekte zonne-energie. Daarmee schakelt het complex in één keer volledig over op groene energie.



De samenwerkingsovereenkomst die de drie partners hebben gesloten kent een looptijd van 20 jaar. Gedurende deze periode verzorgt Eneco het volledig beheer en onderhoud van de zonnestroominstallatie.

Wilt u meer weten over hoe Eneco u kan helpen uw eigen klimaatdoelen te halen, bijvoorbeeld met een zonne-installatie op uw bedrijfsdak?

Meer duurzame inspiratie

Tim en Thomas op dak Rotterdam Ahoy

Dak Rotterdam Ahoy vormt bron van duurzame energie

Lees meer over de duurzame energie van het Rotterdamse Ahoy
Windmolens op zee

Windenergie vanaf windpark op zee met Wind2Heat

Ontdek meer over windenergie op zee
Gas

Gasprijzen gehalveerd in een maand tijd

Bekijk hier de update van week 1 2023