Een zonneboiler op de zaak: zo zit het

Eneco Duurzaam Wonen beantwoordt je vragen en helpt je als je een probleem hebt met je zonneboiler. Je bereikt ze op werkdagen via 088 - 244 0880.
Illustratie van een CV-ketel

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit een watervat (binnen) en zonnecollectoren op je dak. De collectoren vangen het zonlicht op en zetten het om in energie. Daarmee wordt het water in het vat opgewarmd. De collectoren voor een zonneboiler werken met een andere techniek dan zonnepanelen. Maar ze kunnen er prima mee gecombineerd worden op je dak. Dankzij de zonneboiler hoeft je cv-ketel minder water te verwarmen en jij verbruikt minder gas. Je cv-ketel gebruik je eigenlijk alleen nog voor het verwarmen van je pand.

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit een of meer zonnecollectoren op het dak van je bedrijfspand en een opslagvat (boiler) binnen. Door de zonnecollector stroomt een vloeistof (biologisch afbreekbaar glycol). Deze leidt de warmte vanuit de collector naar het boilervat. Daar maakt de glycol het leidingwater warm via een zogenoemde warmtewisselaar. Het opslagvat slaat de opgenomen zonnewarmte op totdat je warm water verbruikt. De zon verwarmt dus in principe je water. De cv-ketel verwarmt je bedrijfspand én springt bij als het opslagvat met warm water leeg is. Er is dus altijd warm water, ook als de zon niet voldoende schijnt.

Problemen met je zonneboiler

Werkt je zonneboiler niet goed? In de handleiding van de zonnecollectoren en de warmtewisselaar vind je de meest voorkomende oorzaken van storingen.

Kom je er zelf niet uit? Eneco Duurzaam Wonen helpt je graag. Bel ze op 088 - 244 0880 tijdens werkdagen tussen 08.30 en 19.00 uur en op vrijdag tot 17.30 uur. Ze kijken en denken graag met je mee.

Zo zie je de zonneboiler terug op je nota

Je krijgt eenmalig een nota van Eneco Duurzaam Wonen voor de kosten en de installatie van de zonneboiler. Op de nota die je van ons ontvangt, staat geen informatie over de zonneboiler. 

Veelgestelde vragen

Zie ook

Man met telefoon vrouw met tablet kijkend naar scherm

Kom je er niet uit?

Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via

  • E-mail
  • Eneco digitale assistent
  • Telefoon

We helpen je graag.