Storing van je boiler

Geen warm water in je bedrijfspand? Een boiler is een tank met een voorraad warm water. Die tank kan leeg zijn als er pas veel warm water verbruikt is. Is dat niet het geval en komt er toch geen warm water uit de kraan? Dan heeft je boiler misschien een storing.
Illustratie van een CV-ketel

Zelf de storing van je elektrische boiler oplossen

  • De stroom in je bedrijfspand is verdeeld in groepen. Iedere groep heeft een zekering die ervoor zorgt dat de stroom veilig door het gebouw loopt. Kijk in de meterkast onder welke groep de boiler valt. Controleer of de zekering goed is en vervang deze of zet hem om als dat niet zo is.

  • Elektrische boilers werken op dag- of nachtstroom. Meestal wordt het water alleen opgewarmd tijdens het lagere nachtstroomtarief. Maar het kan zijn dat het warme water dan op is. Heeft je boiler een 2-uursklok? Dat is een soort kookwekker onderaan de boiler. Stel deze klok in op 2 uur of 120 minuten. De boiler verwarmt die tijd dan het water. 

  • Warmt de boiler het water niet op, neem dan contact met ons op.

Als je een andere boiler hebt

Heb je geen elektrische boiler, maar een ander soort boiler in je pand? Dan kun je het beste contact opnemen met onze Klantenservice. We helpen je dan om de storing op te lossen.

Veelgestelde vragen

Man met telefoon vrouw met tablet kijkend naar scherm

Kom je er niet uit?

Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via

  • E-mail
  • Eneco digitale assistent
  • Telefoon

We helpen je graag.