Zo werkt Elektrisch Laden voor je bedrijf

Heb jij als zzp’er of mkb’er een elektrische auto mét een eigen laadpunt? Misschien overweeg je of het handig is meer laadpunten te nemen. Of heb je vragen over de installatie of over de manier van opladen. Wat gebeurt er als je bedrijf gaat verhuizen? Verhuist het laadpunt dan mee? En hoe zit het met belastingvoordeel? Op deze pagina beantwoorden we je zakelijke vragen over Elektrisch Laden.
Illustratie van een vrouw op haar telefoon met app mogelijkheden

Laadpunt voor de deur?

Veel bedrijven kiezen deze gemakkelijke, snelle én CO₂-neutrale oplossing.

Wat is Elektrisch Laden?

Met Eneco Elektrisch Laden krijg je een eigen laadpunt voor de deur van je bedrijf. Of een paar laadpunten! Daarmee kun je auto‘s voor de deur opladen. Opladen kan ook bij andere Eneco-laadpunten, als je onderweg bent. Eneco levert gegarandeerd stroom uit hernieuwbare bronnen. Omdat de stroom volledig is opgewekt door wind- en zonneparken, heb je 100% groene stroom en 0% CO₂-uitstoot. Echt iets voor ondernemers die duurzaam denken.

Hoe werkt Elektrisch Laden?

Je kiest een of meer laadpunten voor je bedrijf. Er zijn verschillende soorten: aan de wand of op een paal, met enkel of een dubbel laadpunt en met laag of hoog vermogen. Vervolgens bepaal je of je de Eneco-monteur de hele installatie of alleen de afmontage van je laadpunt wilt laten doen. Je kunt namelijk ook een eigen installateur het voorwerk of de volledige installatie laten verzorgen. Als zzp’er, midden- of kleinbedrijf kun je tot zes laadpunten laten installeren. De kosten voor de installatie zijn afhankelijk van het aantal laadpunten. Maar ook van hoe ver we eventueel moeten graven voor de installatie. Als je een offerte aanvraagt, zie je precies hoeveel het kost.

Na de installatie kunnen ook anderen met een Eneco-laadpas je laadpunt gebruiken. Medewerkers van je eigen bedrijf bijvoorbeeld, als je daar toestemming voor geeft. Maar ook anderen. In dat laatste geval sturen we de rekening voor het laden direct naar de kaarthouder.

Problemen met Elektrisch Laden

Werkt je laadpunt niet? Soms kun je het probleem zelf oplossen als je de handleiding erbij pakt. Kom je er niet uit? Bel dan tussen 8.00 en 18.00 uur de Eneco helpdesk op 088-170 7700. Buiten de openingstijden verbinden we je automatisch door met onze storingsdienst.

Zo zie je Elektrisch Laden terug op je nota

Voor het laadpunt en de installatie of afmontage door de Eneco-monteur krijg je een eenmalige nota. De elektriciteitskosten voor het laden zie je terug op je termijnnota. Vooraf maken we een schatting van hoeveel energie je verbruikt. We berekenen de kosten en delen ze door twaalf voor je maandelijkse termijnbedrag. Vanaf het moment dat je elektrisch gaat opladen, zal de stroomrekening van je bedrijf flink omhoog gaan. We raden je daarom aan om je termijnbedrag meteen te verhogen als je het laadpunt in gebruik neemt. Zo voorkom je dat je bij de jaarnota moet bijbetalen.

Veelgestelde vragen

Man met telefoon vrouw met tablet kijkend naar scherm

Kom je er niet uit?

Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via

  • E-mail
  • Eneco digitale assistent
  • Telefoon

We helpen je graag.