Ongewenst overgestapt

Als ondernemer kies je zelf waar je gas en stroom afneemt. Ben je overgestapt naar een andere energieleverancier maar wil je deze beslissing terugdraaien? We adviseren je graag bij het annuleren van je nieuwe energiecontract. We zetten hier de verschillende opties voor je op een rij.
Illustratie van man met document in zijn hand

Je contract met Eneco annuleren

Heb je een contract met Eneco ondertekend en wil je toch annuleren? Dat vinden we jammer, maar in veel gevallen kan het binnen 14 dagen.

Waar je op moet letten bij overstappen

Zorg dat je met een betrouwbare energieleverancier in zee gaat. Eneco-medewerkers kunnen zichzelf altijd legitimeren met een Eneco-pas. Energieleveranciers geven vaak aan dat ze goedkoper zijn. Om zeker te weten of dat zo is, kijk je naar de prijs per kWh en m³ en niet naar het beloofde maandbedrag. Je maandbedrag bestaat namelijk niet alleen uit de kosten voor energielevering, maar ook uit belastingen en netwerkkosten.

Ongewenst overgestapt. Wat nu?

Heb je spijt van de overstap of ben je misleid door een verkoper? Dan heb je rechten. Lees hieronder hoe je in jouw specifieke situatie opzegt.

Je bent ingegaan op het aanbod van een andere leverancier
Meestal is er in zo’n geval geen bedenktijd. Voor zakelijke contracten is een handtekening direct bindend. Tenzij dit anders staat vermeld in de contractvoorwaarden.

Je kunt aantonen dat je misleid bent bij de overstap
Neem contact op met de nieuwe energieleverancier om de overeenkomst ongedaan te maken. Lukt dit niet, neem dan contact op met onze . Wij adviseren je graag.

Veelgestelde vragen

Man met telefoon vrouw met tablet kijkend naar scherm

Kom je er niet uit?

Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via

  • E-mail
  • Eneco digitale assistent
  • Telefoon

We helpen je graag.