Als je factuur hoger is dan verwacht

Voorkom dat er bij je bedrijf een betalingsachterstand ontstaat. Reageer direct als je een factuur niet in één keer kunt betalen. Meestal kunnen we dan een betalingsregeling treffen. Je betaalt het bedrag waar het om gaat dan in delen. Hier lees je meer over het hoe en wanneer.
Illustratie van een man achter de laptop 2

Een betalingsregeling voor je bedrijf nodig?

Je kunt een zakelijke betalingsregeling met Eneco gemakkelijk zelf regelen.

Zo werkt het in de praktijk

De nota waar je een betalingsregeling voor hebt, delen we op in termijnen. Zo'n termijn betaal je elke maand. Daarnaast betaal je natuurlijk ook de nota’s die je normaal al van ons krijgt. Zolang de betalingsregeling loopt, betaal je dus iedere maand twee bedragen: het bedrag voor je betalingsregeling en je gewone maandelijkse termijnbedrag.Betalen van de termijnen

Je krijgt altijd een bericht van ons via de post of e-mail over wanneer het termijnbedrag wordt afgeschreven. Heb je geen automatische incasso? Dan sturen we een bericht waarin staat wanneer we de betaling van je verwachten.

Betaal de termijnen op tijd

Een van de dingen die we met je afspreken, is dat je elke maand op tijd betaalt. Dat geldt voor de termijn van je betalingsregeling, maar ook voor de andere bedragen (nota's) die je nog aan ons moet betalen. Anders wordt je betalingsregeling stopgezet. Het bedrag dat nog over is van de betalingsregeling moet je dan in één keer betalen. Het is belangrijk dat je dit volledige bedrag op tijd betaalt, om extra kosten of het beëindigen van je energiecontract te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Man met telefoon vrouw met tablet kijkend naar scherm

Kom je er niet uit?

Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via

  • E-mail
  • Eneco digitale assistent
  • Telefoon

We helpen je graag.