Ecogas, voordelige groene energie van Eneco.,

CO₂-GecompenseerdGas erop!

Met je bedrijf ook in één stap de CO₂-uitstoot verminderen? Kies dan voor Eneco CO₂-GecompenseerdGas. Zo verminder je de uitstoot in Ghana én bescherm je het tropisch regenwoud van Peru.

Bijdragen aan slimmer en duurzamer

Met Eneco CO₂-GecompenseerdGas verminder je in één stap je CO₂-uitstoot. Hoe? Je compenseert de energie-impact van je gasverbruik, en investeert op die manier in projecten die bijdragen aan mens en milieu. Dat is dus slimmer én duurzamer ondernemen!

Cookstoves voor kookpotten

Een van onze projecten is in Ghana, waar veel mensen op hout koken. Door de kookpotten te vervangen door cookstoves, wordt er 25% minder houtskool gebruikt. Dat is een besparing van 25.000 ton CO₂. Oftewel: de jaarlijkse uitstoot van 46.000 auto’s!
Door in Ghana kookpotten te vervangen door cookstoves, wordt er 25% minder houtskool gebruikt.

Behoud van de Peruaanse Amazone

Tegelijkertijd ondersteunen we het Tambopata-Bahuaja Biodiversiteitsreservaat in Peru. Zo behouden we de Peruaanse Amazone, ondersteunen we de lokale bevolking en beschermen we daardoor ook bedreigde diersoorten als de reuzenotter, slingeraap en jaguar.

Door het Tambopata-Bahuaja Biodiversiteitsreservaat in Peru te ondersteunen, behouden we de Peruaanse Amazone

Keurmerken

Beide projecten hebben een internationaal erkend keurmerk. In Ghana is dat het Gold Standard-keurmerk, in Peru het Verified Carbon Standard keurmerk. Projecten met deze keurmerken zorgen gegarandeerd voor CO₂-vermindering.

CO₂-GecompenseerdGas erop!

Dus wil jij met je onderneming broeikasgassen terugdringen én bijdragen aan het behoud van de slingeraap? Eneco CO₂-GecompenseerdGas erop!

Meer inspiratie

Vrouw aan tafel achter haar laptop

Energieleverancier of netbeheerder: wie heb je wanneer nodig?

Lees het artikel waarin onze klantmanager uitleg geeft
vrouw-in -pak-met-armen-over-elkaar

Slim besparen op je energierekening met Eneco EnergieCoach

Lees hier hoe je tot wel 40% kan besparen