Vrouw met gevouwen arm en hand onder haar kin

Eneco KlikPrijs

Kiest u voor KlikPrijs, dan kiest u zelf wanneer u uw gasprijs vastzet (door te klikken). U koopt gespreid volumes in per jaar, kwartaal of maand. Op deze manier kunt u profiteren van prijsschommelingen. Door gebruik te maken van de marktbeweging spreidt u de risico’s.
Vraag adviesgesprek aan

Geschikt voor uw onderneming?

U kunt een KlikPrijs-contract afsluiten als uw onderneming minimaal 200.000 m3 per jaar verbruikt. Deze inkoopstrategie is geschikt als u wilt profiteren van de marktbewegingen, maar ook behoefte heeft aan enige zekerheid.

In een persoonlijk gesprek bekijken wij samen met u of KlikPrijs een passende inkoopstrategie is voor uw onderneming. De vragen geven alvast een indicatie.

  • Wilt u uw gaskosten wel budgetteren, maar niet afhankelijk zijn van één inkoopmoment?
  • Heeft u kennis van de energiemarkt en tijd om aan de inkoop van gas te besteden?
  • Staat budgetzekerheid niet voorop en bent u bereid om prijsrisico’s te nemen?

  Hoe werkt het?

  Vooraf bepalen wij uw gewenste afnamevolume aan de hand van historische verbruiksdata en uw toekomstige energiebehoefte. Op basis van dit volume krijgt u een kliktoeslag aangeboden, waarin onder andere het profiel- en onbalansrisico worden verrekend. Vervolgens sluit u een contract af voor een periode van 1 tot 4 jaar. Zodra alles geregeld is, kunt u uw gecontracteerde volume inkopen = dichtklikken op de future markt (ENDEX, OTC). Dit doet u heel eenvoudig binnen Mijn Eneco Zakelijk, waar u ook al uw andere energiezaken regelt.

  Wat betaalt u?

  U koopt volumes in tegen jaar-, kwartaal- en maandprijzen. Ook kunt u kiezen voor een gemiddelde inkoopstrategie, waarbij u tijdens een vastgestelde periode elke dag een deel van het gewenste volume inkoopt. Heeft u uw volledige gecontracteerde volume voor een leveringsperiode dichtgeklikt/ingekocht? Dan is uw leveringsprijs het gewogen gemiddelde van al uw kliktransacties over die periode. Heeft u capaciteitsgas en voor het begin van de leveringsperiode nog niet uw volledige volume dichtgeklikt? Dan kopen wij het resterende volume bij tegen de maandgemiddelde Leba TTF DayAhead/Weekend Index-prijzen. Heeft u profielgas, dan klikken wij het openstaand volume voor u dicht bij aanvang van de leveringsperiode.

  Uw duurzame partner

  Eneco is uw duurzame partner voor grootverbruik van gas. U krijgt persoonlijk advies over de beste inkoopstrategie en kunt duurzaam ondernemen met 100% Groen gas.

  KlikPrijs

  • Bepaal zelf uw inkoopmoment(en)
  • Profiteer van prijsschommelingen
  • Spreid uw risico’s