Waarborg bij zakelijke energie

In sommige gevallen vragen we om een waarborg als je een zakelijk energiecontract bij Eneco afsluit. We leggen je graag uit waarom we een borgsom vragen en hoe het betalen en terugontvangen werkt.
Illustratie van een man achter de laptop 2

Een betalingsregeling voor je bedrijf nodig?

Je kunt een zakelijke betalingsregeling met Eneco gemakkelijk zelf regelen.

Waarom een waarborg geldt

Van elke nieuwe klant controleren we de kredietwaardigheid. We kijken naar de betalingsgeschiedenis van je bedrijf en naar algemene kredietwaardigheid, bijvoorbeeld bij ondernemingen met een hoger risico, zoals horecabedrijven. Krijgen we een negatieve uitkomst, dan vragen we je een waarborg (of zekerheidstelling) te betalen. Zodra die betaald is, kunnen we stroom, gas of andere producten leveren.

Waarborg betalen: bedrag, moment en manier

De waarborg bedraagt € 1.500. Dit bedrag betaal je onder vermelding van je klantnummer. Als er nog oude facturen openstaan, moeten die ook betaald worden voordat het nieuwe contract ingaat.

Je krijgt je waarborg terug

Wanneer je een jaar lang op tijd betaalt, ontvang je de waarborg terug. Dat betekent dat de 12 automatische incasso's voor je termijnbedragen op tijd zijn afgeschreven. Je ontvangt het bedrag terug op het rekeningnummer dat je voor Eneco-betalingen gebruikt. Verhuis je in de tussentijd naar een ander bedrijfspand? Geen probleem. Nog steeds geldt: als je een jaar lang alle termijnbedragen op tijd hebt betaald, krijg je de waarborgsom na 12 maanden terug, los van het leveringsadres waar de betalingen over gingen.

Veelgestelde vragen

Man met telefoon vrouw met tablet kijkend naar scherm

Kom je er niet uit?

Vind je niet wat je zoekt, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via

  • E-mail
  • Eneco digitale assistent
  • Telefoon

We helpen je graag.