Lachende man op blauwe achtergrond

Eneco TradePower

Kiest u voor TradePower, dan gaat u zelf elektriciteit in- en verkopen. U krijgt toegang tot de energiemarkten ENDEX en OTC via ons online handelsplatform. Zo heeft u de volledige regie over uw in- en verkoopprijs en kunt u optimaal profiteren van de marktdynamiek.
Vraag adviesgesprek aan

Geschikt voor uw onderneming?

U kunt een TradePower-contract afsluiten als uw onderneming minimaal 1 GWh/jaar per EAN verbruikt en een telemetrie-aansluiting heeft. Deze inkoopstrategie is geschikt als u maximale flexibiliteit wilt en volledige controle over de in- en verkoop van uw elektriciteit.

In een persoonlijk gesprek bekijken wij samen met u of TradePower een passende inkoopstrategie is voor uw onderneming. Deze vragen geven alvast een indicatie.
  • Is elektriciteit een significante kostenpost voor uw onderneming of fluctueert het energieverbruik sterk?
  • Wilt u maximale vrijheid om uw energiekosten te optimaliseren en bent u bereid om prijsrisico’s te nemen?
  • Produceert u zelf ook energie en wilt u overschotten verkopen op de energiemarkt?

Hoe werkt het?

Vooraf bepalen wij het maximaal in te kopen volume op basis van uw historisch verbruik. U sluit vervolgens een contract af voor een periode van 1 tot 4 jaar. Zodra alles geregeld is, krijgt u toegang tot onze online handelsomgeving (EnergyManager) inclusief marktinformatie en prijsontwikkelingen. Dan kan het handelen beginnen. U heeft rechtstreeks toegang tot de energiemarkten ENDEX en OTC en kunt zelf volumes in- en verkopen op jaar-, kwartaal- of maandbasis.

Wat betaalt u?

Als u elektriciteit inkoopt, betaalt u de actuele marktprijs plus een toeslag voor handling. Als u wilt, kunt u uw onbalansrisico afkopen met de handlingtoeslag. U koopt volumes in tegen ENDEX- of OTC-prijzen of verkoopt ze tegen OTC-prijzen. Door dagelijks te handelen op de diverse markten kunt u uw inkoop optimaliseren. Het leveringstarief dat u per maand voor uw elektriciteit betaalt, is het gewogen gemiddelde van alle kliktransacties en EPEX-spot-verrekeningen.

Ook met 100% groene stroom

U kunt Eneco TradePower combineren met 100% groene stroom: schone energie met 0% CO2-uitstoot. Opgewekt uit wind of zon in Europa, Nederland of lokaal. Mét Garantie van Oorsprong (GvO). Kiest u ervoor niet meteen uw volledige verbruik te vergroenen, dan leveren wij u gasgestookte elektriciteit met Certificaten van Oorsprong (CvO’s).

Uw duurzame partner

Bij Eneco uw elektriciteit inkopen is een slimme en duurzame keuze. U krijgt persoonlijk energie-advies over de beste inkoopstrategie en kunt duurzaam ondernemen met 100% groene stroom van Eneco.

Is dit de beste inkoopstrategie voor uw onderneming? Bespreek het met onze energie-expert.

TradePower

  • Maximale flexibiliteit en controle
  • Optimaliseer zelf uw inkoop- en verkoopprijs
  • Rechtstreeks toegang tot ENDEX/OTC