Lachende man op blauwe achtergrond

Eneco KlikPrijs

Kiest u voor KlikPrijs, dan kiest u zelf wanneer u uw elektriciteitsprijs vastzet (door te klikken). U koopt gespreid volumes in per jaar, kwartaal of maand. Op deze manier kunt u profiteren van prijsschommelingen. Door gebruik te maken van de marktbeweging spreidt u de risico’s.
Vraag adviesgesprek aan

Geschikt voor uw onderneming?

U kunt een KlikPrijs-contract afsluiten als uw onderneming minimaal 500 MWh/jaar verbruikt. Deze inkoopstrategie is geschikt als u wilt profiteren van de marktbewegingen, maar ook behoefte heeft aan enige zekerheid.In een persoonlijk gesprek bekijken wij samen met u of KlikPrijs een passende inkoopstrategie is voor uw onderneming. Deze vragen geven alvast een indicatie.

  • Wilt u uw gaskosten wel budgetteren, maar niet afhankelijk zijn van één inkoopmoment?
  • Heeft u kennis van de energiemarkt en tijd om aan de inkoop van gas te besteden?
  • Staat budgetzekerheid niet voorop en bent u bereid om prijsrisico's te nemen?

Hoe werkt het?

Vooraf bepalen wij uw gewenste afnamevolume aan de hand van historische verbruiksdata en uw toekomstige energiebehoefte. Op basis van dit volume krijgt u een kliktoeslag aangeboden, waarin onder andere het profiel- en onbalansrisico worden verrekend. Vervolgens sluit u een contract af voor een periode van 1 tot 4 jaar. Zodra alles geregeld is, kunt u uw gecontracteerde volume inkopen en dus dichtklikken op de future markt (ENDEX, OTC). Dit doet u heel eenvoudig binnen Mijn Eneco Zakelijk, waar u ook al uw andere energiezaken regelt.

Wat betaalt u?

U koopt volumes in tegen jaar-, kwartaal- en maandprijzen. Ook kunt u kiezen voor een gemiddelde inkoopstrategie, waarbij u tijdens een vastgestelde periode elke dag een deel van het gewenste volume inkoopt. Heeft u uw volledige gecontracteerde volume voor een leveringsperiode dichtgeklikt/ingekocht? Dan is uw leveringsprijs het gewogen gemiddelde van al uw kliktransacties over die periode. Heeft u voor het begin van de leveringsperiode nog niet uw volledige volume dichtgeklikt? Dan kopen wij het resterende volume bij tegen de maandgemiddelde EPEX-spot-prijzen.

Ook met 100% groene stroom

U kunt Eneco KlikPrijs combineren met 100% groene stroom: schone energie met 0% CO2-uitstoot. Opgewekt uit wind of zon in Europa, Nederland of lokaal. Mét Garantie van Oorsprong (GvO). Kiest u ervoor niet meteen uw volledige verbruik te vergroenen, dan leveren wij u gasgestookte elektriciteit met Certificaten van Oorsprong (CvO’s).

Uw duurzame partner

Bij Eneco uw elektriciteit inkopen is een slimme en duurzame keuze. U krijgt persoonlijk energie-advies over de beste inkoopstrategie en kunt duurzaam ondernemen met 100% groene stroom van Eneco.


Is dit de beste inkoopstrategie voor uw onderneming? Bespreek het met onze energie-expert.

KlikPrijs

  • Bepaal zelf uw inkoopmoment(en)
  • Profiteer van prijsschommelingen
  • Spreid uw risico’s