Vrouw met gevouwen arm en hand onder haar kin

Eneco Trade Gas

Kiest u voor Trade Gas, dan gaat u zelf gas in- en verkopen. U krijgt rechtstreeks toegang tot de Energiemarkt TTF via ons online handelsplatform. Zo heeft u de volledige regie over uw in- en verkoopprijs en kunt u optimaal profiteren van de marktdynamiek
Vraag adviesgesprek aan

Geschikt voor uw onderneming?

U kunt een Trade Gas-contract afsluiten als uw onderneming een capaciteitsaansluiting heeft met telemetriemeter en minimaal 500.000 m3 gas per jaar verbruikt . Deze inkoopstrategie is geschikt als u maximale flexibiliteit wilt en volledige controle over de in- en verkoop van uw gas.

In een persoonlijk gesprek bekijken wij samen met u of Trade Gas een passende inkoopstrategie is voor uw onderneming. De vragen geven alvast een indicatie.

  • Is gas een significante kostenpost voor uw onderneming of fluctueert het energieverbruik sterk?
  • Wilt u maximale vrijheid om uw energiekosten te optimaliseren en bent u bereid om prijsrisico’s te nemen?
  • Produceert u zelf ook energie en wilt u overschotten verkopen op de energiemarkt?

  Hoe werkt het?

  Vooraf bepalen wij het maximaal in te kopen volume op basis van uw historisch verbruik. U sluit vervolgens een contract af voor een periode van 1 tot 4 jaar. Zodra alles geregeld is, krijgt u toegang tot onze online handelsomgeving (EnergyManager) inclusief marktinformatie en prijsontwikkelingen. Dan kan het handelen beginnen. U heeft rechtstreeks toegang tot de Energiemarkt TTF en kunt zelf volumes in- en verkopen op jaar-, kwartaal- of maandbasis.

  Wat betaalt u?

  Als u gas inkoopt, betaalt u de actuele marktprijs plus een toeslag voor handeling en risico’s. U koopt volumes in tegen Energiemarkt TTF-prijzen of verkoopt ze tegen OTC-prijzen. Door dagelijks te handelen op de diverse markten kunt u uw inkoop optimaliseren. Het leveringstarief dat u per maand voor uw gas betaalt, is het gewogen gemiddelde van alle kliktransacties en Heren end-of-day index.

  Uw duurzame partner

  Eneco is uw duurzame partner voor grootverbruik van gas. U krijgt persoonlijk advies over de beste inkoopstrategie en kunt duurzaam ondernemen met 100% Groen gas.

  Is dit de beste inkoopstrategie voor uw onderneming? Bespreek het met onze energie-expert.

  Trade Gas

  • Maximale flexibiliteit en controle
  • Optimaliseer zelf uw in- en verkoopprijs
  • Rechtstreeks toegang tot ENDEX/OTC